Cryptocurrency-beurzen in Zuid-Korea verliezen binnenkort mogelijk aanzienlijke belastingvoordelen die momenteel worden toegekend aan kleinere bedrijven.

Een voorgestelde herziening van de bestaande belastingwetgeving, die maandag door de Zuid-Koreaanse regering werd aangekondigd, zou crypto-beurzen uitsluiten van de categorie startups of kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) die een belastingkorting van maximaal 100 procent kunnen claimen, aldus CoinDesk Korea.

Onder de bestaande belastingwetgeving in het land kunnen startups en MKB’s in de eerste vijf jaar na hun oprichting een aftrek van 50-100 procent van hun inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting aanvragen, en 5-30 procent daarna.

De overheid lijkt echter te hebben besloten dat crypto-platforms de voordelen niet rechtvaardigen en verklaren dat “cryptocurrency transactiebemiddeling niet effectief is in het genereren van toegevoegde waarde.”

Een ontwerp van het wetsvoorstel dat herzien zal worden zal uiterlijk op 31 augustus aan het National Assemblee worden voorgelegd voor een parlementair debat, voordat er een besluit zal worden genomen over de vraag of en wanneer de bijgewerkte wetgeving van kracht wordt.

De overheid heeft onlangs aangegeven dat blockchain-startups die werken aan onderzoek en ontwikkeling nog steeds in aanmerking komen voor belastingvoordelen – een stap die past in de bredere push van de overheid om opkomende technologieën in het land te stimuleren.

Dit is het laatste nieuws in de reeks berichten uit Zuid-Korea rondom cryptocurrencies en belasting. Volgens CoinDesk Korea heeft de regering in mei ook aangekondigd dat het binnenkort een cryptocurrency-belastingsysteem voor beleggers zal invoeren.

Verschillende andere wetgevingsinspanningen om aspecten van de crypto-industrie aan te pakken zijn momenteel in de maak, waarbij een senior toezichthouder er onlangs op aandrong om haast te maken met het wetvoorstel dat betere toezicht op beurzen mogelijk maakt.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!