Ledger, het toonaangevende hardware crypto-wallet-bedrijf, heeft 8 nieuwe apps toegevoegd voor zijn Ledger Nano S-apparaten. De toevoeging is een onderdeel van het #FirstTuesdayCrypto-initiatief. #FirstTuesdayCrypto is een maandelijks initiatief van Ledger voor apps afkomstig van derden.

Als onderdeel van #FirstTuesdayCrypto heeft Ledger aangekondigd dat het nu PoA, Icon, VeChain, WanChain, Ontology, Kowala, PARTICL en RSK ondersteunt. Ledger, die al 31 crypto’s ondersteunt, voegt verder 8 nieuwe crypto’s toe. Daarmee ondersteunt het bedrijf bijna alle grote crypto’s.

Vertaling: (1/2) Happy #FirstTuesdayCrypto! Ledger ondersteunt nu PoA, Icon, VeChain, WanChain, Ontology, Kowala, particl en RSK. Deze apps van derden voor Ledger Nano S zijn beschikbaar op Ledger Live: https:/ledger.com/live

Meer informatie over aankomende cryptos-ondersteuning: https://t.co/4PGV5TOz2l

#FirstTuesdayCrypto

#FirstTuesdayCrypto is een geweldig initiatief dat Ledger is begonnen om het proces van applicaties van derden te verbeteren. Het is een gloednieuw rendez-vous voor de Ledger-community, die elke eerste dinsdag van de maand plaatsvindt. Volgens de officiële release zei het bedrijf dat:

“Het validatieproces voor apps van derden zal worden vereenvoudigd met duidelijkere richtlijnen. Daardoor krijgen ontwikkelaars meer uitgebreide richtlijnen. Denk dan aan goede werkwijzen voor beveiliging, interface van apparaattoepassingen, ervaring en ontwerpvereisten. Deze vereisten zijn geconsolideerd in een uitgebreid document dat hier beschikbaar is. Bovendien zullen vanaf nu iedere eerste dinsdag van de maand nieuwe crypto-apps worden uitgegeven, met nieuwe applicaties van derden. Dit wordt samen in één bundel gereleaset.”

Ledger, opgericht in 2014, is een leider in beveiligings- en infrastructuuroplossingen voor cryptocurrencies en blockchain-applicaties. De hardware wallets in de vorm van een USB-stick zijn ontworpen met robuuste veiligheidsfuncties. Om die reden zijn ze uitstekend geschikt voor het opslaan van digitale activa en het bieden van een veilige manier om digitale betalingen uit te voeren.

In juli 2018 lanceerde het bedrijf zijn native companion app, Ledger Live, een nieuwe alles-in-een app voor Ledger-apparaten die op Windows, Mac en Linux werken. Hierdoor kan Ledger apparaatbeheer en afzonderlijke crypto-items op één plek samenbrengen. Hiermee wordt het oude systeem van meerdere op Chrome-gebaseerde applicaties vervangen.

Hoewel de lancering van Ledger Live een belangrijk moment is, biedt de eerste versie geen ondersteuning voor sommige functies zoals ondersteuning voor ERC20-tokens. Je hebt een compatibele wallet van derden nodig om transacties uit te kunnen voeren.

Hardware wallets kritisch onderdeel van crypto- en blockchain-ecosysteem

Hardware wallets bieden een extra beveiligingslaag voor cryptocurrencies. Deze wallets beveiligen de crypto, zelfs als de computer wordt aangevallen door een virus of malware. Virussen kunnen bijvoorbeeld de private key van een gebruiker stelen met een keylogger. Ze beschermen gebruikers ook tegen scams, zoals nepwebsites die “phishing” gebruiken om de private key van een gebruiker te achterhalen.

Met een hardware-wallet ziet zelfs de gebruiker zijn private key niet. Deze staat echter wel op het apparaat opgeslagen. Met een pincode die de gebruiker heeft ingesteld kan het apparaat bij de wallet komen en dus zo bij de crypto komen.

Er zijn ook andere bedrijven die hardware-wallets aanbieden, zoals TREZOR en OPENDIME. Echter lijkt Ledger sneller en beter te innoveren.

Bron: Coingape

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!