De Litecoin (LTC) Foundation heeft een belang van 9,9 procent verworven in de Duitse WEG Bank AG. De deal is het resultaat van een nieuw strategisch partnerschap met het crypto-fiat-betaalbedrijf TokenPay. Het nieuws komt van een officiële aankondiging gepubliceerd door TokenPay op dinsdag 10 juli.

TokenPay heeft nu zijn aandeel van 9,9 procent van de bank aan de Litecoin Foundation verkocht in ruil voor een overeenkomst waarbij de Foundation haar blockchain-, marketing- en logistieke expertise levert ten behoeve van de cryptocurrency en bedrijfsactiviteiten van TokenPay.

In het bijzonder zal de deal de Foundation zijn “high-level” mechanismen voor blockchain-mechanisatie aanbieden om TokenPay te helpen bij het realiseren van de belangrijkste crypto- en blockchain-initiatieven. Deze omvatten de ontwikkeling van een TPAY-cryptocurrency en de onderliggende blockchain en een eFin-gedecentraliseerde exchange (DEX) met een native EFIN-token.

De Foundation zal ook input leveren voor TokenPay’s TokenSuisse-activabeheer, zijn WEG Bank FinTech-platform en een TokenPay-multisignatuur-transactie-engine, ontworpen voor het verwerken van snelle en veilige crypto-e-commercebetalingen voor verkopers.

TokenPay heeft ook een langdurige samenwerking met de Verge (XVG) cryptocurrency, met plannen om in de nabije toekomst XVG crypto-debitcards tw lanceren.

Litecoin oprichter Charlie Lee zei het volgende over de nieuwe deal:

“Deze samenwerking is een enorme win-win voor zowel Litecoin als TokenPay. Ik kijk er naar uit om Litecoin te integreren met de WEG Bank AG en alle verschillende diensten die het te bieden heeft, om het voor iedereen eenvoudig te maken om Litecoin te kopen en te gebruiken. Ik ben ook enthousiast over de steun van Litecoin voor de eFin-gedecentraliseerde beurs van TokenPay.”

Matthias von Hauff, oprichter en CEO van WEG bank, voegde eraan toe dat hoewel de samenwerking met Litecoin en Tokenpay onverwacht lijkt voor wat hij kenmerkte als zijnde “een zeer conservatieve organisatie”, de bank er rotsvast van overtuigd is “dat in de toekomst van het bankwezen de invoering van dergelijke moderne betaalmethoden onvermijdelijk zijn.”

TokenPay is naar verluidt van plan om de resterende aandelen van WEG over te nemen, in afwachting van goedkeuring door Duitse toezichthouders. Het hoofd van de raad van commissarissen zei dat hij gelooft dat de samenwerking tussen TokenPay, Litecoin en WEG de overbrugging van de kloof tussen de oude en de nieuwe wereld “een tastbare realiteit” zal maken.

Een diepgaande Cointelegraph-analyse van vorige maand rapporteerde over de zich ontwikkelende financialisering van het crypto-ecosysteem, waarvan vele trouwe crypto-adopters met enig scepticisme denken. Zoals het artikel schetst is het crypto-ecosysteem tot nu toe  gedreven door particuliere beleggers, in plaats van de durfkapitalisten en institutionele beleggers die van oudsher de wereldhandelseconomie hebben geleid.

Ongetwijfeld zijn verschillende grote crypto-bedrijven in de industrie op weg naar een ecosysteem dat meer lijkt op de traditionele financiële sector, bijvoorbeeld met Coinbase’s onlangs gelanceerde custodian-oplossing voor crypto-activa, en haar nastreven van een federaal bankcharter.

Litecoin handelt momenteel rond de $80 en is de zesde grootste cryptocurrency met $4,5 miljard aan marktkapitalisatie, volgens Coinmarketcap.

Bron: Cointelegraph