Litecoin integreert met HTC Exodus nadat Charlie Lee zich als adviseur bij hen voegt

Litecoin-oprichter Charlie Lee is adviseur bij HTC Exodus Smartphones, distributed ledger smartphone, geworden. De smartphone zou in de herfst van 2018 gelanceerd worden. HTC heeft ook aangekondigd dat zijn telefoons standaard LTC en Lightning Network op Litecoin zullen ondersteunen.

HTC heeft in mei aangekondigd dat het de allereerste door blockchain aangedreven mobiele telefoon zal lanceren, welke zich richt op gedecentraliseerde applicaties en beveiliging. Op 10 juli kondigden de Exodus-ontwikkelaars aan dat het bedrijf ook een smartphone met een ingebouwde cryptocurrency-wallet zal lanceren en gebruikers in staat zal stellen de populaire CryptoKitties-game op hun telefoon te kunnen spelen.

HTC-vertegenwoordigers zeiden dat het bedrijf, na enorme ervaring in de productie van smartphones te hebben opgedaan, nu probeert om het wereldwijde web te hervormen en de decentralisatiedroom van miljoenen mensen in de wereld tot leven te brengen.

De Taiwanese elektronicagigant heeft naar verluidt meer dan 100 miljoen smartphoneapparaten geproduceerd en probeert nu het internet “opnieuw vorm te geven” door “decentralisatie tot een realiteit te maken.” Dit gaat HTC doen met behulp van zijn nieuwe op blockchain gebaseerde Exodus-smartphone, die ergens later dit jaar gepland staat om gereleaset te worden.

Bovendien is HTC van plan om naast Litecoin (LTC) ook ondersteuning te bieden voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) via het eigen blockchain-netwerk van de smartphone. Volgens het multinationale elektronicabedrijf zal de Exodus-smartphone cryptocurrency-handel tussen gebruikers van de apparaten vergemakkelijken.

Charlie Lee, de maker van Litecoin, heeft Litecoin-ondersteuning door HTC Exodus aangekondigd door te tweeten:

 

Lee’s ervaring met gedecentraliseerde producten helpt HTC zeker om een goed begin te maken met de marktstrategie. Met Lee als adviseur zou het project ook veel geloofwaardigheid en goodwill opleveren.

Dit nieuws werd zeer gewaardeerd door Phil Chen, Decentralized Chief Officer (DCO) bij HTC en Exodus. Zo tweette hij:

 

Exodus- Gedecentraliseerde smartphones kunnen het verschil voor HTC gaan maken

Als je de trends op de smartphone-markt een beetje volgt is het vrij duidelijk dat HTC het de laatste jaren het niet zo goed heeft gedaan, ondanks het feit dat ze geweldige apparaten hebben gemaakt. Het wordt voortdurend gekweld door de concurrentie die wordt geleverd door Apple, Samsung en Chinese tegenhangers OnePlus, Oppo en Vivo. Zoals het er nu naar uitziet lijkt het erop dat het bedrijf hoopt een voorsprong te krijgen op zijn concurrenten met zijn cryptofoon, omdat het een first mover-voordeel kan creëren bij het aantrekken van crypto-steunende en privacy-gerichte jongeren.

In deze ruimte zal het echter ook niet makkelijk worden aangezien er een paar nieuwe concurrenten opduiken. Meerdere bedrijven onderzoeken dit veld ook al een aanzienlijke tijd. Sirin Finney werkt aan een vergelijkbare telefoon en heeft de technische specificatie voor een ultraveilig mobiel apparaat al vrijgegeven, met de belofte cryptocurrency-transacties van de gebruiker privé te houden. De telefoon beschikt over een geïntegreerde cold storage wallet en wordt gebouwd door hetzelfde bedrijf dat de iPhone bouwt, Foxconn. Als je de mediaberichten mag geloven zijn er al meer dan 25.000 apparaten besteld.

Een andere concurrent van HTC, de Chinese telefoonfabrikant Huawei, is volgens geruchten in serieus overleg met Sirin Labs om hun toestel ook naar de blockchain te brengen.

De benoeming van Charlie Lee en de toevoeging van LTC en Lighting Network aan de smartphone is zonder meer een geweldige strategie voor HTC om het voortouw te nemen. Nu gaan we zien hoe het bedrijf zijn telefoon daadwerkelijk gaat uitbrengen. Als alles volgens plan verloopt zou het de koers van HTC zeker positief kunnen beïnvloeden.

Bron: Coingape

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!