Litecoin (LTC) -transacties zijn nu beschikbaar via de encrypted Messenger-app Telegram. Dat laat Litecoin-oprichter Charlie Lee vandaag, 9 augustus, weten via Twitter.

De nieuwe Litecoin-functie, Lite.im, is ontwikkeld door de in Zwitserland gevestigde blockchain-startup Zulu Republic. Het bedrijf ontwikkelt gedecentraliseerde applicaties (DApps) en “is een ecosysteem van digitale platforms gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain.”

Volgens een Zulu-blogpost kunnen gebruikers met de nieuwe functie Litecoin-services gebruiken met tekstaanvragen via het backend LTC API-systeem van Zulu. Zulu benadrukte dat private keys niet door het bedrijf worden beheerd. In plaats daarvan worden deze beveiligd met RSA-codering en het persoonlijke wachtwoord van de gebruiker.

In de aankondiging zei Zulu dat Lite.im eerst zal worden uitgerold binnen de Telegram-messenger-app, “de veiligste messenger ter wereld”. De app biedt privacy die “standaard is ingebouwd” en is daarom geschikt voor de nieuwe functie. Lite.im zal gebruikers in staat stellen om commando’s te verzenden om hun huidige LTC-saldo te controleren en LTC naar een wallet of een e-mailadres te sturen.

Transacties via sms-berichten

In de toekomst wil het bedrijf ook LTC-transacties via sms-berichten mogelijk gaan maken. Zo kunnen mensen met een slechte internetverbinding ook gebruik maken van Litecoin. De startup stelt dat van de 64 procent van de wereldbevolking die een mobiele telefoon bezit, slechts 33 procent een smartphone met internetverbinding heeft.

Zulu benadrukte de gedecentraliseerde aard van de nieuwe functie. Het bedrijf zei dat het gericht is op landen waar “internetconnectiviteit schaars is, waar het internet wordt gecensureerd door autocratische regimes, en waar grote delen van de bevolking worden gemarginaliseerd door het conventionele financiële systeem.”

De verklaring legt ook uit dat gebruikers Litecoin “kunnen versturen naar mensen die nog geen Litecoin-wallet hebben. Ook kan je Litecoin versturen naar mensen van wie je het wallet-adres niet weet. Dit zelfs als de ontvanger geen idee heeft hoe je cryptocurrency moet gebruiken.”

De zevende grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, Litecoin, is een open-sourceproject dat in 2017 werd gelanceerd. Het basisidee van de digitale valuta is om snellere en goedkopere transacties dan Bitcoin (BTC) aan te bieden. LTC handelt rond de $64 op het moment van schrijven, en zag zijn hoogste punt ooit van $351 in december 2017.

Bron: Cointelegraph

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.