De Maerki Baumann-bank wordt de tweede Zwitserse bank die crypto gaat accepteren, meldt International Investment op 6 augustus.

De particuliere bank uit Zürich heeft besloten om cryptocurrency-activa te gaan accepteren afkomstig van ontvangen betalingen voor verleende diensten. Ook zal de bank crypto afkomstig van crypto-mining gaan accepteren. Dit gaat de bank doen als reactie op nieuwe marktvraag en de toenemende populariteit van cryptocurrencies, schrijft International Investment.

Maerki Baumann merkte op dat ze niet klaar zijn om directe cryptocurrency-investeringen te ondersteunen. Wel zullen “experts” klanten gaan helpen die geïnteresseerd zijn in crypto-beleggen. Volgens de verklaring “volgt de bank nauwlettend de ontwikkeling” van cryptocurrency als een beleggingsinstrument en de “onderliggende regelgeving” ervan:

“We zien momenteel cryptocurrencies als alternatieve beleggingsvehikels, maar we hebben beperkte ervaring en gegevens (prijzen, volatiliteit, handelsvolumes) beschikbaar binnen onze bank.”

Crypto-valuta niet geschikt als langetermijninvestering

De bank zegt dat het “momenteel tegen grotere investeringen in cryptocurrencies adviseert”.

 “Cryptocurrencies zijn naar onze inschatting niet geschikt voor langetermijninvesteringen vanwege de onzekerheden.”

Eerder deze zomer was de Hypothekarbank Lenzburg de eerste bank in Zwitserland die bedrijfsrekeningen voor blockchain- en cryptogerelateerde fintech-bedrijven aanbood. Vorig jaar heeft de Falcon Bank toestemming gekregen van de Zwitserse financiële toezichthoudende autoriteit (FINMA) voor het beheren van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies op basis van blockchain-technologie.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!