Mastercard heeft een nieuw patent aangevraagd voor consumentenbescherming en betalingstransacties op basis van blockchain-technologie, volgens een patentaanvraag gepubliceerd door het US Patent and Trademark Office (USPTO), op 17 juli.

De nieuwe patentaanvraag omvat een nieuwe vorm van een openbare blockchain-gebaseerde methode voor het koppelen van activa tussen blockchain- en fiat-valutarekeningen.

Het patent van Mastercard beschrijft de methode voor het “beheren van fractionele reserves van blockchain-valuta” als het opslaan van fiat-valuta op één centrale rekening met een “blockchain-valuta” opgeslagen in een andere. Het systeem zou een “aantal accountprofielen bevatten, elk profiel heeft een fiat-valutabedrag, blockchain-valutabedrag, account-ID en adres” voor het identificeren van gebruikersaccounts voor transacties.

Mastercard merkt op dat de combinatie van traditionele betalingssystemen met op blockchain gebaseerde valuta “consumenten en handelaren de voordelen van de gedecentraliseerde blockchain kan bieden, terwijl ze toch de beveiliging van hun rekeninginformatie behouden en een sterke verdediging tegen fraude en diefstal hebben.”

Mastercard schrijft in de patentaanvraag dat de nieuwe methode het mogelijk maakt om de kans op fraude of risico’s in verband met blockchain-transacties te beoordelen, aangezien bestaande betalingsalgoritmen zoals kredietbureaugegevens of demografische informatie kunnen worden verstrekt door de traditionele betalingsnetwerken.

Het patent stelt ook dat de public blockchain-gebaseerde methode de transactietijden kan verkorten, evenals de informatie van gebruikers kan beveiligen.

Vorige maand nog vroeg Mastercard een patent aan voor een blockchain-systeem om betalingen te versnellen en veiliger te maken. Het financiële dienstverleningsbedrijf publiceerde in april ook een patent om snellere blockchain node activation te bieden.

Hoewel Mastercard door haar patentaanvragen blockchain-technologie steeds meer lijkt te omarmen, is het negatiever in haar standpunt ten aanzien van cryptocurrencies. Afgelopen najaar verwees de CEO van het bedrijf naar niet-door de overheid gesteunde cryptocurrencies als “rommel”.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!