Aangezien de datum van de CBOE-SolidX BTC ETF beslissing nadert, neemt het rumoer in de crypto-markten toe. De geluiden vanuit de SEC waren de afgelopen twee weken neutraal tot negatief, met uitstel van de aanvraag van Direxion en de afwijzing van een aanvraag van Cameron en Tyler Winklevoss. Het is moeilijk om te zeggen wie de eerste goedkeuring zal gaan krijgen, hoewel de favoriet op dit moment het trio van CBOE-Solid X- VanEck lijkt te zijn.

 

CBOE- Solid X- VanEck lijkt te winnen volgens VanEck

De volgende lijst bevat de volledige details van BTC ETF-aanvragen die door verschillende deelnemers zijn ingediend. Een paar van hen worden fysiek ondersteund, terwijl de rest wordt ondersteund door een crypto-derivaat. Van de ETF’s die door derivaten worden ondersteund, waar VanEck er een van is, hebben Rex Shares, Pro Shares en First Trust hun aanvraag al ingetrokken. Aan de kant van de ETF’s die worden ondersteund door coins, hebben Grayscale en Distributed Capital zich teruggetrokken.

Crypto ETF-aanvragen bij de SEC

Het lot voor de Winklevoss-tweeling is duidelijk na de afwijzing van hun ETF, terwijl de aanvragen voor alle ETF’s van Direxion, Granite Shares, Evolve Fund, CBOE-VanEck-SolidX en Bitwise nog steeds in de race zijn. Alle ogen zijn dus gericht op de CBOE-VanEck- SolidX Bitcoin ETF omdat de aanvraag voor deze ETF favoriet is om goed gekeurd te worden, aangezien het alle punten behandelt die de SEC naar voren heeft gebracht toen het vorige aanvragen afkeurde.

Terwijl het besluit nog steeds genomen moet worden heeft VanEck geprobeerd de bezorgdheid van de SEC met een nieuwe brief te beantwoorden. De brief aan Dalia Blass, directeur van de divisie beleggingsbeheer van de SEC, geeft oplossingen voor de vijf punten die de SEC naar voren bracht na communicatie met de sector. Hieronder volgt het antwoord dat VanEck heeft gegeven:

  • Waardering: volgens VanEck zijn de prijzen van CBOE en CME voldoende om de intrinsieke waarde (NAV) van een ETF adequaat te bepalen.
  • Liquiditeit: VanEck wijst erop dat de bitcoin-markt zeer liquide is, met een gemiddelde handelsspreiding van minder dan vijf basispunten. Het maakt ook duidelijk dat de bitcoin-effectenmarkt efficiënt is geweest tegen de fysieke Bitcoin-markt, waarbij het totale volume van de CBOE en CME oploopt tot $200 miljoen.
  • Bewaring: VanEck herhaalt dat zijn ETF niet zal beleggen in fysiek afgewikkelde bitcoin-contracten, maar dat het bedrijf met marktpartijen een oplossing zou kunnen vinden om aan de vereisten voor directe bewaring te voldoen.
  • Arbitrage – Volgens VanEck zijn bitcoin-markten niet significant meer volatiel dan goudmijnaandelen of vergelijkbare aandelen. Een uittreksel luidt als volgt:

“Wij zijn van mening dat noch de volatiliteit, noch het huidige volume op de bitcoin-effectenmarkt het creatie- en terugkoopproces door geautoriseerde deelnemers zal remmen en dat deze creaties en inkopen de marktprijs van de voorgestelde ETF in overeenstemming zullen houden met de NAV.”

  • Potentiële manipulatie en andere risico’s – Volgens VanEck worden manipulatierisico’s met zijn ETF beperkt door zijn aard als gereguleerd product dat wordt verhandeld op een Amerikaanse beurs

De aanvraag door CBOE SolidX was al waterdicht, maar VanEck heeft met deze verduidelijking zijn positie nog verder versterkt.

Bitcoin-prijzen stabiel rond de $8000 terwijl het zich klaarmaakt voor het grote nieuws

De Bitcoin-koers is relatief stabiel gebleven gedurende het weekend, en schommelde rond de $8000 met een korte dip nadat de ETF van Winklevoss werd afgewezen. Hoewel veel experts, waaronder Vitalik Buterin, betoogden dat het ETF-gebeuren te veel aandacht kreeg, lijkt de markt een geheel eigen stemming te hebben.

Met zoveel sentiment op basis van een grote beslissing zal elk negatief nieuws over de ETF de prijs doen zakken, maar positief nieuws zou een bull-run kunnen veroorzaken.

Bekijk de actuele Bitcoin-koers hier!

Bron: Coingape

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!