Azure, het cloudplatform van Microsoft, heeft een proof-of-authority (PoA) -algoritme geïntroduceerd op haar Ethereum (ETH) blockchain-product, aldus een blogpost van 7 augustus.

Het nieuwe Ethereum-netwerkalgoritme zal naar verluidt een “efficiëntere” manier van het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps) toelaten. Het is vooral bedoeld voor particuliere of consortiumnetwerken waar “alle consensusdeelnemers bekend zijn en vertrouwd kunnen worden.”

In tegenstelling tot proof-of-work (PoW) – het bestaande protocol op Azure – is een PoA-algoritme gebaseerd op het principe van goedgekeurde validators op een blockchain. Zo is concurrentie niet van toepassing bij het voltooien van de transacties.

Het nieuwe Ethereum-product op Azure is uitgerust met een aantal functies om de juiste werking en beveiliging te garanderen. Zo is er een identity leasing-systeem, Parity’s web-assembly-ondersteuning, Azure Monitor en een Governance DApp.

Identiteitsbescherming, zelfs in geval van stroomuitval

Het identity leasing-systeem is bedoeld om ervoor te zorgen dat terwijl elk lid “genoeg consensus-nodes” heeft, twee nodes niet dezelfde identiteit kunnen hebben. Het systeem biedt identiteitsbescherming, zelfs in het geval van een virtual machine (VM) of stroomuitval. Zo kunnen nodes “weer snel opstarten en de identiteiten van de vorige nodes hervatten”.

De web-assembly-ondersteuning van Parity is bedoeld om het proces van het bouwen van smart contracts te vereenvoudigen. Zo kunnen klanten programmeren in talen die meer algemeen bekend zijn. De standaard programmeertaal op Ethereum is de Solidity-programmeertaal. Zo kunnen ontwikkelaars nu DApps kunnen schrijven in talen zoals C, C++ en Rust.

De Governance DApp-oplossing is bedoeld om het stemmen en het delegeren van validators te vereenvoudigen. Door deze functie kunnen ontwikkelaars klanten een niveau van abstractie bieden. Op die manier hoeven programmeurs alleen relevante gegevens over een object te laten zien, om de complexiteit te verminderen en zo de efficiëntie te verhogen.

De Governance DApp zal er ook voor zorgen dat elk consortiumlid de controle heeft over zijn of haar eigen keys. Dit maakt een volledig beveiligde ondertekening in de door de gebruiker gekozen wallet mogelijk.

Microsoft kondigde eind 2015 de lancering van het op Ethereum gebaseerde Azure cloud computing-platform aan. Azure is opgericht in 2010 en biedt een wereldwijd netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Daarmee kunnen ontwikkelaars applicaties en services ontwikkelen, testen, implementeren en beheren.

Eerder in juni kondigde het R3 blockchain-consortium aan dat het bedrijf – samen met 39 wereldwijde financiële bedrijven – met succes de know your customer-applicatie (KYC) heeft getest. Dit werd gedaan met behulp van in totaal 45 nodes op Microsoft Azure.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!