Voormalige Wall Street executive en hedge fund manager Michael Novogratz heeft zich onlangs in het Bitcoin (BTC) versus Bitcoin Cash (BCH) debat gemengd, toen hij Bitcoin’s status als de “echte Bitcoin” via een tweet verdedigde.

Novogratz, een miljardair-investeerder die in 2015 de cryptocurrency-markten betrad na een 26-jarige carrière op Wall Street, reageerde op een tweet gepost door het controversiële @bitcoin-account. In zijn reply zei hij:

“De kern van Bitcoin is BTC.”

 

Vertaling: Genoeg is genoeg. Bitcoin’s kern is BTC. Het is de opslag van waarde. Het is digitaal goud. Zijn marktkapitalisatie laat bitcoin cash klein lijken. Als je een betaal-currency wil zijn, dan heb je een stabiele waarde nodig. Dus waarom zou je het kopen?

Hij betoog de dominantie van de cryptocurrency door te wijzen op het feit dat de marktkapitalisatie van Bitcoin “bitcoin cash klein laat lijken.” Op moment van publicatie is Bitcoin’s marktkapitalisatie $162,3 miljard, terwijl de marktkapitalisatie van BCH $29,37 miljard is. Terwijl een Bitcoin momenteel $9,531 waard is, is Bitcoin Cash $1.716 waard, volgens gegevens van CryptoCompare.

Zoals eerder besproken, is het controversiële @bitcoin-account in het verleden opgeschort en vervolgens verwijderd, omdat verschillende BTC-fans het waarschijnlijk hebben aangegeven voor het tweeten van spam en voor het zich voordoen als iemand anders, omdat BCH actief werd gepromoot. De tweet waarop Novogratz reageerde, beweerde dat “Bitcoin Cash de oudste cryptocurrency is”, terwijl “Bitcoin Core een experimentele valuta is zonder White Paper en het heeft maar twee jaar onder zijn huidige model gewerkt.”

Het controversiële account vormt de kern van Bitcoin’s scaling-debat. Het debat, waarvan de creatie van Bitcoin Cash een gevolg is, leidde onlangs tot het feit dat de pro-BCH website Bitcoin.com stopte met het labelen van Bitcoin Cash als de “echte Bitcoin”, vanwege de dreiging van een rechtszaak tegen het bedrijf en zijn CEO Roger Ver.

Het proces werd vervolgens geannuleerd omdat de groep Bitcoin-gebruikers die het aanspande onvoldoende donaties kreeg om de juridische strijd te kunnen financieren. Niettemin heeft de crypto-tracking website CoinMarketCap onlangs Bitcoin.com verwijderd van zijn BTC-pagina, vermoedelijk omdat het misleidend kan zijn voor nieuwe gebruikers.

Terwijl het debat nog gaande is, heeft de gold-to-bitcoin beurs, Vaultoro, onlangs Lightning Network-betalingen geïmplementeerd, en ook is de beurs van plan om gebruikers in de toekomst rechtstreeks vanuit hun wallet te laten handelen, zodat niet alleen meer op de hot wallet van de beurs vertrouwd hoeft te worden.

 

Bron: Cryptoglobe

Hoi! Mijn naam is Guus. Ik ben een gedreven journalist met een obsessieve passie voor blockchain, bitcoin en andere cryptocurrencies. Samen met mijn collega's probeer ik elke dag verslag te doen van alles wat zich afspeelt in crypto land. Dit varieert van nieuws, reviews, aankondigingen en mijn eigen ervaringen. Ik streef er elke dag naar met een eerlijk en neutrale blik artikelen en columns te publiceren op Bitned!