De resultaten van een enquête van Wells Fargo/Gallup, gepubliceerd op 27 juli, tonen aan dat slechts twee procent van de Amerikaanse investeerders Bitcoin bezit, maar dat 26 procent erdoor geïntrigeerd is.

De online enquête werd uitgevoerd op 7-14 mei 2018 onder Amerikaanse beleggers met meer dan $10.000 aan aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. De resultaten tonen aan dat de overgrote meerderheid van de beleggers die al eens van Bitcoin hebben gehoord, niet snel zal investeren in de grootste cryptocurrency, met 72 procent die zegt “geen interesse te hebben om ooit Bitcoin te kopen.”

Hoewel 96 procent van de beleggers zegt ooit van Bitcoin te hebben gehoord, “zegt slechts ongeveer drie op de tien beleggers (29%) iets over digitale valuta te weten,” 67 procent zegt dat ze ervan hebben gehoord maar er niet veel over weet.

Hoewel de oorspronkelijke intentie achter Bitcoin het gebruik als betaalmiddel of “elektronisch contant geld” betreft, heeft zijn hoge volatiliteit het “populairder gemaakt als een belegging met hoog risico/hoge winsten dan als een online valuta – hoewel acceptatie van Bitcoin voor elektronische betalingen groeit.” Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat 75 procent van de respondenten een investering in Bitcoin als “zeer riskant” beschouwt, terwijl 23 procent zegt dat het “enigszins riskant” is.

De statistieken over geslacht en leeftijd laten zien dat jonge mannen de meest waarschijnlijke demografische groep zijn om te zeggen dat ze “iets over bitcoin of andere digitale valuta’s weten.” Het rapport stelt ook dat “beleggers met minder dan $100.000 aan Investeringen (die meestal jonger zijn) eerder vertrouwd zijn met de innovatie dan personen met grotere investeringen.”

Een onderzoek naar Amerikanen en cryptocurrencies in opdracht van Finder.com in februari toonde aan dat 8 procent, of ongeveer 26 miljoen Amerikanen, cryptocurrency hebben gekocht.

Uit een recent rapport over de top tien cryptoprojecten die in 2017 minimaal $1 miljoen ophaalden, bleek dat gemiddeld elk een rendement van meer dan 136.000 procent vertoonde.

Bron: Cointelegraph

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.