Een nieuwe digitale ID-kaart die IOTA’s eigen gedistribueerde grootboektechnologie gebruikt, Tangle, zal dit jaar worden gelanceerd in de hoofdstad van Taiwan, Taipei. De ID-kaart is ontworpen om een nieuw beveiligingsniveau te creëren en identiteitsdiefstal te helpen voorkomen.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de Informatietechnologie afdeling van de stad en het start-upbedrijf BiiLabs.

Taipei wil een volwaardige slimme stad worden met onder andere het gebruik van blockchain-technologie. De ID-kaart is het eerste initiatief van een aantal projecten om dit doel te realiseren.

IOTA’s technologie wordt ook getest om de luchtkwaliteit in de stad te beheren. Kleine sensoren die vervuiling controleren zijn in ontwikkeling door het Air Box-project. De sensoren kunnen in huizen worden geplaatst en hun gegevens naar Tangle sturen voor het bijhouden en analyseren van gegevens.

“Met Taipei City altijd vooruitdenkend en met de technologie van IOTA is deze samenwerking een strategische stap om het tijdperk van slimme steden in te leiden voor de inwoners van Taipei,” zei Wei-bin Lee, de commissaris van het Departement voor Informatietechnologie van de stad.

IOTA’s Tangle is een gedistribueerde ledger en een cryptografisch alternatief voor blockchain-technologie.

In plaats van een groep miners te gebruiken, helpen gebruikers van Tangle om transacties rechtstreeks te verwerken. Dus als je IOTA van de ene wallet naar de andere overboekt, vind je apparaat twee eerder niet-bevestigde transacties op het netwerk, verwerkt deze en slaat deze vervolgens op in de Tangle.

Taipei is niet de enige die ernaar streeft om een slimme stad te worden. De stad Dubai wil tegen 2020 ook een slimme stad zijn, met behulp van blockchain-technologie om bureaucratisch papierwerk te elimineren en informatie op te slaan voor kadasters, licenties en certificeringen, en om betalingen, visumaanvragen en verschillende andere overheidsdiensten af ​​te handelen.

Bron: Dailyhodl