Lang geleden, afgelopen december, bereikte Bitcoin bijna $20.000 en andere crypto’s zagen een stijging waarbij enkele tokens die getuige waren van een enorme toename van wel 1000%. Niemand had verwacht wat er zou volgen. Het jaar daarop begon met een downtrend die nu al zes maanden duurt.

Hoewel chart-analisten en marktlezers een terugval verwachtten, verwachtte niemand dat de markt zo lang in de huidige bearish hold zou blijven hangen. Bitcoin op het moment van de schrijven handeld tegen $6484, met een marktkapitalisatie van $111 miljard en een slecht handelsvolume van $3 miljard, wat we voor het laatst begin november vorig jaar zagen.

AMBCrypto verslaggevers probeerden het huidige marktsentiment te begrijpen door verschillende mensen uit de industrie te interviewen, waaronder miners, investeerders, ‘whales’, ontwikkelaars en andere mensen uit de markt.

De volgende tekst is slechts een samenvatting en samenvoeging van alle meningen uit deze interviews.

Van ~ $20K naar $14K – De verwachte pullback: hoewel de analisten en traders een daling tot $16K voorspelden, is $14k het uiteindelijk niveau tot waar een “pull-back” zou dalen voordat de prijs weer zou stijgen.

Van $14K naar $11,8K – Onzekerheid rondom reguleringen: De tweede helft van januari werd geteisterd door nieuws van de autoriteiten van Zuid-Korea en India, waar de mogelijkheid om cryptos te “verbieden” op tafel lag. Chaos en paniek heersten op de markt.

Van $11,8K tot 9K – Onzekere markten + hacks + Mt. Gox Fear: deze fase was vertroebeld door angst na de regulatory hacks. Hoewel de verkopen door Mt. Gox de prijzen in januari / februari niet beïnvloed zou hebben, speelde de angst zeker een rol en hield het institutionele beleggers op afstand. Beurs-hacks en geruchten dat een groot deel van het geld daadwerkelijk werd gestolen, speelde wel een rol in de al “FUD”-markten.

Van $9K naar de huidige $6K – onbeslist: er waren veel onbevredigende antwoorden die onder andere de Coinrail-hack en de manipulatie van de prijzen door Bitfinex’s Tether betroffen, maar het meest legitieme punt zou zijn de huidige handelsvolumes die momenteel 5-6 keer lager zijn dan wat werd waargenomen tijdens de piekhandelperiode in dec-jan ’18. Prijzen die voortvloeien uit lage handelsvolumes worden over het algemeen als nutteloos beschouwd.

Een eerder artikel wees op de mogelijkheid dat Bitcoin-markten rood blijven tot september vanwege de mogelijke Mt. Gox Bitcoin sell-off die zou kunnen worden hervat na de datum van de rechtzaak, welke gepland staat voor 18 september.

Philemon Naga (pseudo-naam), een crypto-belegger met een interessante portefeuille ter waarde van $5,23 miljoen, sprak met AMBC over de prijsmanipulatie en zei:

“Manipulaties maken niet alleen deel uit van de crypto-wereld, het is overal. 1 BTC krijgen voor $6k is vandaag een koopje, maar er is niet genoeg koopdruk. Zijn we aan het wachten op een scenario van $4k? Nooit. Bitcoin gaat niet verder dalen vanaf hier. IMO de mensen die het op dit moment zo goedkoop verkopen, moeten voornamelijk handelaren zijn voor goederen of diensten. Slimme jongens zijn er nog steeds, ik denk dat zwakke handen de markt hebben verlaten. Tenzij Satoshi wakker wordt en zijn spullen verkoopt, deze markt gaat nergens heen, we staan voor een grote opleving”

Rakesh Chandran, een digitale marketingmanager en een crypto-investeerder en miner uit 2016 zei:

“Kopen in de dip is makkelijker gezegd dan gedaan, veel mensen paniekeren nog steeds zonder de ernst van hun verlies te begrijpen. Een blik op de gegevens van Google Trends toont de enorme daling in zoekvolumes en daarmee de interesse. De mensen die het nu houden zijn de enigen die het groot gaan maken.”

Majid Khan, een ervaren handelaar uit New York, zei:

“Als je Bitcoin vanaf 2013 volgt, weet je dat er rond 2013 een plotselinge piek in de prijs was toen het de $1000 raakte en daarna nooit meer op dit niveau kwam, tot ongeveer 3 jaar later. Maar toen het terugkwam, kwam het terug met een knal. Mensen kijken niet naar het grotere geheel. Een bearish claw is nu ok; In het slechtste geval tegen het einde van dit jaar kunnen we een aantal positieve prijsacties zien, maar dat betekent niet dat Bitcoin of crypto dood is. Dat zal het nooit zijn. Bitcoin kan over 20 of 30 jaar uitsterven, maar crypto zal nooit doodgaan. Je hebt geluk dat je hier zo vroeg bij bent”

Ripple handelt op op het moment van schrijven tegen $0,52, met een marktkapitalisatie van $20 miljard, en zag een daling van 14% in de afgelopen week zoals de meeste andere tokens. Ripple’s Cory Johnson had onlangs zijn visie over “XRP crypto 2.0” bekendgemaakt. Hoewel de “nieuwe” aankondigingen van samenwerkingsverbanden zijn verminderd en de prijzen stagneerden, heeft Ripple waarschijnlijk een van de breedste en sterkste gemeenschappen in de cryptosfeer.

Tron [TRX] en EOS waren het grootste nieuws in de afgelopen twee maanden met hun lancering van de Mainnet. Hoewel EOS een paar problemen zag, werd de Mainnet-lancering en tokenruil door sommigen uit de gemeenschap als een succes beschouwd. EOS steeg op na 18 maart, toen het van slechts $4 per token steeg naar een recordhoogte van $20, rond 30 april.

Ondanks de bearish markt gedurende dit jaar beschouwen velen 2018 als het jaar met de meeste vooruitgang in de blockchain-ruimte. Technologische ontwikkelingen en de acceptatie door de overheid van blockchain-technologie in hun infrastructuur zouden volgens velen een positief signaal moeten zijn voor crypto’s.

Bron: Ambtcrypto