Hoewel het TRON Mainnet op 31 mei 2018 is gelanceerd, zit het nog in de testmodus. Op 25 juni 2018, “TRON Independence Day”, wordt TRON’s overgang naar zijn eigen blockchain voltooid. Deze FAQ probeert alle last-minute vragen die je hebt te beantwoorden.

 

Wat gebeurt er met mijn TRX-tokens?

Op 25 juni om 00:00 (UTC + 08:00) start de TRON Mainnet in “productiemodus” en wordt het eerste block (“Genesis Block”) gemaakt. Het eigen netwerk van TRON ondersteunt alleen de TRON20 TRX-crypto’s en niet Ethereums ERC-standaard TRX-crypto’s. Om ervoor te zorgen dat je TRX-tokens worden omgeruild voor TRX-crypto’s, moeten je TRX-crypto’s zich op een van de 30 crypto-beurzen bevinden die officieel het token-swap/migratieproces ondersteunen vóór de deadline die is ingesteld door elke individuele beurs, welke eerder dan 0:00AM (UTC + 08:00) op 24 juni zal zijn, wanneer de beurzen het token-swapproces starten.

In het geval van Bitfinex bijvoorbeeld, staat dit op hun blog over de deadlines voor de token-migratie:

“Tussen 21 juni en 24 juni worden alle TRX-opnames voor Bitfinex opgeschort en worden stortingen en uitbetalingen opgeschort op 25 juni en hervat op 26 juni 2018. TRX-handel wordt hierdoor niet beïnvloed.”

Het wordt sterk aanbevolen dat je (als je dit nog niet hebt gedaan) je TRX-tokens verplaatst naar een beurs die de token-swap ondersteunt, zodat je de deadline voor TRX-migratie niet mist.

Het is belangrijk op te merken dat op 24 juni om 00:00 uur (UTC + 08:00) elke beurs een momentopname maakt van de TRX-tokensaldi van zijn klanten en dat zowel stortingen als opnames worden opgeschort tot het token-migratieproces compleet is.

Hoeveel TRX-crypto’s krijg ik nadat het token-migratieproces voorbij is?

Er zal een 1:1-swap zijn, wat betekent dat je TRX-saldo ongewijzigd blijft: “wat je op de beurs zet voor de migratie is wat je zal hebben nadat het is voltooid.”

Welke beurzen ondersteunen de TRX-migratie?

Wat gebeurt er als ik het niet voor elkaar krijg om mijn TRX-crypto’s vóór de deadline van 24 juni naar een van deze beurzen te verplaatsen?

Gelukkig kan Binance je dan misschien helpen, want het heeft beloofd om een lopende omruil voor TRX-tokens te blijven aanbieden. Dus als je deze belangrijke deadline mist, moet je je ERC20 TRON-tokens (van eventuele Ethereum-wallets die je misschien gebruikt) overzetten naar Binance, zodat deze de tokenmigratie voor je kan regelen. Op dit moment is Binance de enige beurs die een dergelijke dienst aanbiedt.

Wat gebeurt er nadat het tokenmigratieproces is afgelopen?

Zodra de tokenmigratie voltooid is, kan je je nieuwe TRX-crypto’s op de beurs houden die voor je tokenmigratie zorgde, je kan ze naar de TRON-wallet verplaatsen of misschien naar een compatibele hardware-wallet.

Als je echter wilt deelnemen aan de TRON Super Representative Election, die op 26 juni zal plaatsvinden, moet je je nieuwe TRX-crypto’s naar de TRON-wallet verplaatsen en ze als TRON Power gebruiken om te kunnen stemmen.

Ten slotte is het belangrijk op te merken dat zodra de token-migratie is voltooid, je TRX-crypto’s niet langer ERC20-compatibel zijn en je ze dus niet naar een Ethereum-wallet (ERC20) kunt verplaatsen; deze TRX-crypto’s moeten ofwel op de beurs blijven of worden verplaatst naar een TRON20-compatibele wallet.

Bron: Cryptoglobe