Cardano (ADA) is een smart contract-platform opgericht door Charles Hoskinsons, CEO van IOHK. Het wordt momenteel beschouwd als de achtste grootste crypto qua marktkapitalisatie, boven TRON (TRX) en onder EOS (EOS). Er zijn momenteel een aantal smart contract-platforms beschikbaar, maar niet veel van hen kunnen hun beloftes nakomen. Cardano (ADA) lijkt echter een van de weinige uitzonderingen te zijn. Dit smart contract-platform is niet alleen veiliger, maar ook robuuster en schaalbaarder. Het bestuur ervan is ook eerlijker en transparanter.

Toen blockchain-projecten de smart contracts-industrie betraden, was er een groeiende bezorgdheid over transparantie en eerlijkheid van die platforms. Het basisdoel van cryptocurrencies is het elimineren van centrale controle en het toestaan ​​van een gedecentraliseerde economie. Helaas is dat niet wat sommige smart contract-platform zoals Ethereum (ETH) en EOS (EOS) aan het doen zijn. Een beperkt aantal miners bestuurt de toekomst van dit platform omdat het stemvermogen in handen van een kleine groep is. Dit kan een probleem zijn met Proof of Work (PoW), vooral als er niet genoeg maatregelen zijn om de belangen van de meerderheid te beschermen. Sommige van deze projecten hebben geprobeerd te experimenteren met een Proof of Stake (PoS), maar die zijn tot nu toe mislukt. Gelukkig heeft Cardano (ADA) dit probleem opgelost met zijn Ouroboros-algoritme.

Cardano (ADA) ‘s Ouroboros-algoritmen houden toezicht op hoe elk afzonderlijke node een consensus bereikt en zorgt ervoor dat stemrechten eerlijk worden verdeeld om een ​​democratische, gedecentraliseerde economie te waarborgen. Dit is ook wat Cardano (ADA) onderscheidt van concurrenten zoals EOS (EOS) en TRON (TRX) aangezien Cardano (ADA) een werkende oplossing voor dit probleem heeft, terwijl die platforms dat niet doen. Blockchain Academia bewondert vaak Cardano (ADA) voor hun inspanningen om de kernprincipes van blockchaintechnologie te beschermen in plaats van om compromissen te sluiten zoals de meeste andere platforms uit hebzucht lijken te doen. Cardano (ADA) heeft een zeer actief github-account met veel indrukwekkende wekelijkse ontwikkelingen.

Veel crypto-enthousiastelingen beschouwden het Proof of Stake (PoS) als een beter alternatief voor het Proof of Work (PoW) omdat het loyale supporters van een project meer controle geeft. Tot nu toe was er echter geen enkel blockchain-project die een oplossing had voor een effectief ‘proof of stake’-beleid (PoS). Het algoritme van Cardano (ADA), Ouroboros, dat is ontworpen door de beroemde professor en de hoofdwetenschapper van IOHK, Aggelos Kiayias, is het eerste wiskundig bewezen bewijs van het algoritme voor staken dat ooit is ontworpen. Volgens Cardano (ADA) is het beveiligingsniveau van het Ouroboros-algoritme vergelijkbaar met dat van Bitcoin (BTC), wat betekent dat het algoritme onveranderlijk is en nooit kan worden aangetast.

Cardano (ADA) staat bekend om zijn agressieve bewegingen zowel tegen Bitcoin (BTC) als tegen de Amerikaanse dollar (USD). Het handelt momenteel op $0.167 en is meer dan 6% gestegen ten opzichte van Bitcoin (BTC). Het ADA/USD-paar handelt in een falling wig en staat aan de vooravond van een uitbraak, wat de prijs terug in het bullish kanaal zou kunnen duwen om verder te handelen naar een eerder gevestigd ATH van $1,22.

Bron: https://cryptodaily.co.uk/2018/06/cardano-adas-ouroboros-algorithm-might-be-a-better-deal-than-eos-eos-and-tron-trx-combined/