De toonaangevende leverancier van virtuele internationale overschrijvingen, InstaReM, is nu in Europa gelanceerd met als hoofdvestiging het hoofdkantoor in Londen.

De Europese marktbenadering door InstaReM is erop gericht om de markt ’goedkoper te maken’ en zichzelf als ‘prijskampioen’ uit te roepen, net zoals het deed na de lancering van het bedrijf in Zuidoost-Azië in 2014.

InstaReM voorspelt dat de dominantie die ze hebben op de Zuidoost-Aziatische markt hen een voorsprong zal geven, evenals een kostenvoordeel ten opzichte van de concurrentie in Europa, voor transfers van Europa naar de Aziatische markten. Het bedrijf heeft voorspeld dat de overdrachten naar deze markten goed zijn voor meer dan een derde van alle internationale overschrijvingen in het VK, het bedrijf heeft hier ook een sterke voorsprong op zijn concurrenten.

InstaReM werd voor drie opeenvolgende kwartalen gerangschikt door de Wereldbank als het meest competitieve overschrijvingsplatform in een aantal Aziatische corridors zoals van Singapore naar Bangladesh, India, Filippijnen, Maleisië, Sri Lanka en Indonesië, alsmede van Australië naar India, Maleisië, de Filippijnen en Vietnam. Het bedrijf verwacht in de loop van de lancering dezelfde erkenning te krijgen in de Europese corridors.

InstaReM kan geld overmaken naar meer dan 3 miljard mensen in 60 landen over de hele wereld en geniet ook van een partnernetwerk van meer dan 8000 banken over de hele wereld. De verbazingwekkende groei van InstaReM (door klanten de beste waarde te bieden en een wereldwijd bereik en commitment), is in slechts drie jaar gerealiseerd en werd gerealiseerd met minder dan $20 miljoen aan kapitaal. Nu is InstaReM van plan om winst te behalen en zo IPO te verkrijgen in minder dan drie jaar. De reden dat InstaReM zo’n grote voorsprong heeft op de concurrentie is te wijten aan het feit dat InstaReM een algemene transactiekost van 0,35% in rekening brengt in tegenstelling tot de normale vergoeding plus marginale FX-spread die InstaReMs-concurrenten in rekening brengen.

De medeoprichter en CEO van InstaReM, Prajit Nanu, kondigde de lancering aan en zei dit:

”We willen dat Europese consumenten krijgen wat ze willen wanneer ze geld over de grens verplaatsen: snelheid en de laagst mogelijke tarieven. Dit is wat we in Zuidoost-Azië hebben geleverd, en dit is wat we naar Europa zullen brengen door de markt ten behoeve van consumenten goedkoper te maken. Niemand kan concurreren met onze aanwezigheid op de markten.”

Bron: Cryptodaily