Science professor aan de Cornell university, Emin Gun Sirer heeft voorspeld dat EOS het slachtoffer zal worden van een enorme hack.

Na een reeks tweets eerder deze week, gelooft Emin Gun Sirer dat hackers in de nabije toekomst zullen profiteren van de kwetsbaarheid van EOS.

EOS voltooide eerder deze maand een ICO van $4 miljard, wat een record betekent. In een verrassende ontwikkeling hebben ze recentelijk echter last van een full-service outage. Deze gebeurtenis heeft het prille vertrouwen dat beleggers op de markt hadden, geschokt.

In de tweet die Sirer heeft gepost, zei hij:

“Bij deze: er zal volgend jaar een massale beurs-hack plaatsvinden, gebruikmakend van een EOS-kwetsbaarheid. Die beurs verliest zijn hot wallet. Hackers zullen de buit naar andere beurzen sturen, waar ze ze omwisselen in andere crypto’s.”

Bitcoinist heeft in de nasleep van de ICO verklaard dat EOS te maken heeft gehad met groeiende kritiek van beide kanten van haar management, evenals met geruchten over decentralisatie.

Nadat Sirer een probleem had met het projectethos, begon hij samen te werken met vele boegbeelden in de branche die altijd blijk geven van hun gebrek aan vertrouwen in de branche.

Ontwikkelaars hebben hard gewerkt om de bug in het weekend op te lossen met een oplossing waarmee het platform zijn werkzaamheden kon voortzetten. Sirer waarschuwde dat het oplossen van deze problemen slechts tijdelijke oplossingen zijn en niet voor altijd effectief zullen zijn.

Hij ging verder:

“Je kunt niet stapsgewijs de weg naar correctheid patchen. Testnetwerken helpen bij het vinden van bugs, maar een gebrek aan bugs in het testnet biedt geen garantie voor de correctheid. Zo kan je ook niet met enkele stenen, balken en kabels over een rivier beginnen te bouwen en de gaten repareren waardoorheen auto’s in de rivier vallen en eindigen met een volwaardige brug.”

Bron: Cryptodaily