In de afgelopen 24 uur is de cryptocurrency-markt met $12 miljard gestegen nadat de grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash een korte correctieve rally doormaakten.

Weer wat ruimte om te ademen, maar het is niet helemaal optimistisch

De Bitcoin-prijs herstelde zich van $6.300 naar $6.700 en doorbrak de dalende trendlijn die sinds 3 mei, toen BTC nog $10.000 waard was, de macht over Bitcoin had. Het is nog te te vroeg om te concluderen of BTC in een mid-term rally zit, aangezien het nog steeds waarschijnlijk is dat BTC op korte termijn onder de $6000 zal duiken. Echter heeft de cryptocurrency-markt nu wel weer wat ruimte om adem te halen sinds de daling die begin mei werd ingezet.

In een verslag gisteren merkte CCN op dat als BTC onder de $6.300 zou duiken, het een nieuwe neerwaartse trend zou kunnen initiëren, mogelijk tot ergens hoog in de $5000-regio. CCN benadrukte ook dat als BTC binnen een periode van 24 uur terugkeert naar $6.600, er een mogelijkheid bestaat dat BTC een potentiële daling naar de $5000-regio een halt zou toeroepen.

Tot nu toe is BTC relatief stabiel in de mid-$6000 zone, met stabiel volume en voortschrijdende gemiddelden die eventuele momentum laten zien voor de dominante cryptocurrency. Maar als BTC de komende dagen terugvalt naar de $6.400, is het waarschijnlijk dat BTC zijn neerwaartse trend zal voortzetten.

Beleggers zijn optimistischer en optimistischer geworden door de abrupte stijging van het volume en de prijs van BTC binnen een periode van 2 uur. Als beleggers willen dat BTC op korte termijn boven de $7000-waarde blijft, zal het ‘t bearish sentiment moeten omkeren door het volume te herstellen en de huidige opwaartse trend van BTC te stimuleren.

Vanaf nu kan, op basis van de beweging van BTC in de afgelopen 24 uur, niet worden geconcludeerd dat BTC zijn bullish sentiment heeft hersteld en klaar is om weer naar boven toe te stijgen. Als BTC zijn momentum en volume in de komende twee tot drie dagen volhoudt en boven de $6800 blijft, kan een stap naar de $7000 een mogelijkheid zijn.

Custodian oplossing in de maak

Deze week onthulde Coinbase, ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency beurs, wallet en brokerage, dat het voorbereidingen treft om institutionele custodian door derden naar de markt voor cryptocurrency en digitale activa te brengen.

Kyle Samani, een managing partner bij Multicoin Capital, die samenwerkte met Coinbase om haar institutionele producten op de openbare markt te brengen, zei:

“Er zijn veel investeerders waar custodianship de laatste barrière was. In het komende jaar zal de markt gaan beseffen dat custodianship een opgelost probleem is. Dit zal een grote golf van kapitaal teweeg brengen.”

Verschillende prominente beleggers en hedgefondsmanagers waaronder Ari Paul van Blocktower lieten eerder al een vergelijkbaar sentiment merken en merkten op dat het gebrek aan custodian-oplossingen institutionele beleggers heeft gedwongen om aan de zijlijn te blijven zitten.

Op dit moment zijn er geen institutionele beleggers in de cryptocurrency-markt. De sector wordt voornamelijk aangestuurd door particuliere of individuele beleggers. Dat zou echter snel kunnen veranderen, met bedrijven als Coinbase, JPMorgan en Goldman Sachs die werken aan producten voor institutionele beleggers.

Bron: https://www.ccn.com/investors-turn-bullish-as-cryptocurrency-market-adds-12-billion-24-hours/