De miljardair venturecapitalist en belegger Tim Draper is lang een van de grootste bulls van cryptocurrency geweest en dat is niet veranderd in de eerste helft van 2018, zelfs al is de bitcoin-prijs meer dan 67 procent gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

Draper voorspelde dat de bitcoin-prijs in 2022 de $250.000 zal bereiken, ver boven de geschatte $650 per crypto die hij in 2014 betaalde toen hij bijna 30.000 BTC van de Amerikaanse Marshals Service in de beroemde Silk Road-veiling kocht.

In een gesprek met TheStreet, zei Draper dat de recente daling van de markt niet heeft veroorzaakt dat zijn vertrouwen in die voorspelling wankelde.

“Qua prijs zullen we Bitcoin blijven zien stijgen. Ik heb mijn schatting voor over vier jaar bijgesteld naar $250.000, dus we zullen zien dat Bitcoin in 2022 rond de 250.000 dollar waar zal zijn.”

Draper zei dat hij deze voorspelling baseert op de verwachting dat cryptocurrencies – hij heeft geïnvesteerd in meer dan alleen bitcoin – de ‘snelheid van geld’ zullen verhogen, zodat de wereldwijde valutamarkt het volgende decennium $140 biljoen zal bereiken.

“Ik verwacht dat, aangezien cryptocurrencies de snelheid van geld zullen verhogen, de huidige 86 biljoen dollar wereldwijde markt voor valuta in de komende 10 jaar zal groeien naar ongeveer $140 biljoen, en die groei zal van crypto afkomstig zijn. Sterker nog, ik schat dat fiat valuta’s af zullen nemen in gebruik en dat crypto zal maar liefst $100 biljoen dollar aan die markt toe gaat voegen. Ik verwacht dat Bitcoin ongeveer 10% van die markt zal zijn, of $10 triljoen. Er is veel ruimte om daar te groeien.”

Draper, die ook achter een spraakmakend plan staat om Californië in drie staten te verdelen, zei dat hij verwacht dat de wereld op het punt staat van een massale verschuiving naar het adopteren van cryptocurrencies, niet alleen als een opslag van waarde, maar als een instrument voor dagelijkse betalingen.

“Ik denk dat er over vier jaar een grote verandering zal komen wanneer mensen beginnen te betalen in cryptocurrency. Vroeger was het Bitcoin-block te traag om kleine transacties te doen, dus het was beter als een opslag van waarde. Maar wat er gebeurt, is dat naarmate de tijd vordert, meer technologieën het ons gemakkelijker maken om te gebruiken,” zei hij, refererend aan tweedelige schaaloplossingen zoals het Lightning-netwerk en altcoins zoals bitcoin cash.

Maar ongeacht waar de bitcoin-prijs eindigt, zegt Draper dat hij niet van plan is zijn crypto’s te verkopen. Dat zou gelijk staan aan terugkeren naar het verleden, aldus Draper.

Bron: Ccn