De cryptomarkt heeft in 2018 zo’n sterke bearish run gehad dat het sentiment van veel beleggers over het algemeen volledig pessimistisch is.

Veel bullish voorspellingen lijken tegenwoordig eerder op de emoties van de beleggers gebaseerd te zijn dan op een objectieve marktanalyse.

Ondanks deze inzichten proberen veel analisten echter voorspellingen te doen om te zien hoe goed zij de markt kennen.

Eerder dit jaar verklaarde Phillip Nunn dat tegen het einde van 2018 bitcoin een waarde van 60K zou kunnen bereiken. Een enigszins bullish voorspelling, gezien het feit dat minder ambitieuze voorspellingen al in twijfel zijn getrokken.

Phillip Nunn is CEO van The Blackmore Group en Wealth Chain Group. Zijn bewezen investeringsexpertise heeft hem aanzienlijke prestige bezorgd in de gemeenschap van venture capitalists over de hele wereld.

In een gesprek met Business Cloud bij het Tech Manchester-evenement van KPMG was Phillip Nunn optimistisch, ondanks de situatie op de crypto-markten dit jaar:

“De realiteit is dat we ons verplaatsen van een internet van informatie naar een internet van waarde … Het zal alles verstoren; geld, archivering, juridische zaken.”

Hoewel de voorspellingen van Nunn moeilijk te geloven zijn na de scherpe prijsdaling, beweert hij nog steeds dat het “absoluut” mogelijk is om dat doel te bereiken.

“De voorspelling was gebaseerd op ten eerste de marktvolatiliteit die we op dit moment ervaren; Ik denk dat dat echt duidelijk is. Ik sta absoluut achter mijn voorspelling.”

Phillip Nunn is een van de meest bullish voorspellers tot nu toe

Een andere prominente analist die beroemd is om zijn bullish voorspellingen is Tom Lee, CEO van Fundstrat, die de 25k als zijn doel beschouwt.

Misschien is de bekendste voorspelling wel de voorspelling van John McAfee, die schat dat Bitcoin in 2020 de 1 miljoen zal bereiken. Als we kijken naar de gemiddelde stijging, dan zou Bitcoin tegen het einde van 2018 29K waard moeten zijn.

In een tweet schreef McAfee:

“Toen ik voorspelde dat Bitcoin aan het einde van 2020 $500.000 waard zou zijn, gebruikte ik een model dat eerder al een waarde van $5.000 aan het einde van 2017 voorspelde. BTC is erg versneld dan mijn modelaannames. Ik voorspel nu dat Bitcoin tegen het einde van 2020 voor $1 miljoen zal worden verhandeld. Ik eet mijn lul op als ik het verkeerd heb.”

Echter voorspelde McAfee ook al dat Bitcoin de 15K zou bereiken tegen het einde van juni:

“Mijn voorspellingen voor de korte termijn: in een grote dip, waarbij bijna alles daalde, verdubbelde de prijs van Docademic sinds mijn voorspelling. De markt zal vóór 12 juni omdraaien en mijn voorspellingen zullen uitkomen. Mijn algoritmen voorspelden de winst van Trump. Ze hebben het nooit verkeerd gehad.”

Tim Draper sprak over een prijs van 25k tegen het einde van 2022, wat zou resulteren in een waarde van ongeveer 8K tegen het einde van dit jaar:

“Serieuze winden (van verandering) op ons block-feest gisteravond. Voorspellen van bitcoin van $25k in 2022.”

Deze laatste twee voorspellingen hebben zogenaamde Draper Lines of McAfee Lines gecreëerd, referenties die informeel worden gebruikt door degenen die prijzen willen vergelijken met de voorspellingen van deze twee belangrijke beïnvloeders.

Op dit moment heeft Bitcoin een prijs van 6500 USD, met een duidelijk bearish trend op basis van de one-day chart met candles. De RSI laat zien dat het een uitstekende koopmogelijkheid is vanwege de lage prijzen.

Dit zou degenen met een langetermijnvisie kunnen aanmoedigen, hoewel het van cruciaal belang is dat elke persoon zijn of haar eigen onderzoek doet voordat er wordt geïnvesteerd, omdat de markt voor cryptocurrencies zeer volatiel en “onvoorspelbaar” is.

Bron: https://ethereumworldnews.com/phillip-nunn-predicts-bitcoin-60k-2018/