We hebben vaak om verschillende redenen bediscussieerd en besproken of cryptocurrencies beter zijn dan andere betaalmiddelen. Deze keer verklaarde Jonathan Johnson, een belangrijk lid van de raad van bestuur van Overstock, dat cryptocurrencies een veel betere betaalmethode zijn dan creditcards.

 

Cryptocurrency is een superieure betaalmethode

Overstock is een grote online retailer die is gevestigd in de Verenigde Staten en die momenteel ongeveer $ 1 miljard dollar waard is.

Er is een belangrijk verschil tussen crypto’s en creditcards, want waar je met de plastic methode betaalt, is het mogelijk om restituties en annulering voor betalingen aan te vragen. Dit kan leiden tot juridische problemen en verschillende andere situaties die moeten worden opgelost door verschillende tussenpersonen die bij het betalingsproces betrokken zijn.

Maar met cryptocurrencies kunnen dit soort dingen niet gebeuren. Als de betaling eenmaal is voltooid, is dat alles. Er zijn geen mogelijkheden om iemand om terugbetaling te vragen of om een betaling te annuleren. Tegelijkertijd zijn de kosten erg hoog voor verkopers die deze betalingen accepteren en dit is iets dat cryptos kan verminderen.

Johnson zei daarover het volgende:

“We betalen verwerkingskosten voor creditcards en we hebben ongeveer 40 mensen in dienst bij onze afdeling fraude. Dat is de prijs om zaken te doen met creditcards. Wanneer we cryptocurrency gebruiken, hebben we zeer kleine transactiekosten bij Coinbase, veel minder dan onze verwerkingskosten voor creditcards, en we hebben geen afdeling fraudepreventie. Het is net een contante transactie. Voor ons is dat een veel goedkopere manier van zakendoen. “

Johnson merkte op dat Overstock tussen $68.000 en $120.000 aan wekelijkse inkomsten uit cryptocurrencies heeft. Maar de hoeveelheid verplaatst geld is elke week anders vanwege de volatiliteit die de markt heeft.

Tegelijkertijd merkte Johnson op dat de cryptomarkt de manier waarop beleggers participeren en beleggen heeft veranderd.

“Tegenwoordig kunnen zovelen van ons niet deelnemen aan de kapitaalmarkten zoals geaccrediteerde beleggers of goed verbonden beleggers dat kunnen. En degenen die geld proberen te verzamelen, hebben moeite met crowdfunding of het inzamelen van geld op een gedemocratiseerde manier. “

Bron: Usethebitcoin