De toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance vestigde onlangs de aandacht op zich door haar plannen om een ​​fiat-naar-crypto-beurs op Malta te openen aan te kondigen, waarmee traders hun euro’s in crypto kunnen omzetten.

Nu heeft CEO Changpeng Zhao verdere uitbreidingsplannen bekendgemaakt door cash-to-crypto-beurzen te openen in Azië en Oeganda.

“We zijn een fiat-to-crypto-beurs aan het opzetten op Malta en ook in Oeganda en hopelijk ook in Azië”, vertelde Zhao aan Cointelegraph. “We zijn fiat-beurs aan het opzetten. Dat is nu aan de gang. Ik weet niet precies wanneer ze zullen draaien, maar hopelijk dit jaar.”

Zhao onthulde onlangs ook nieuwe details over Binance Chain, de gedecentraliseerde beurs van het bedrijf die momenteel in ontwikkeling is.

Het platform zal dit jaar worden gelanceerd. Vanwege zijn gedecentraliseerde karakter heeft het team van Binance veel minder controle over de crypto’s op het komende platform.

Wat Bitcoin betreft, denkt Zhao dat de marktleider nog een paar honderd procent per jaar zal groeien, en dat nog jarenlang. Zhao zegt dat toen hij voor het eerst van Bitcoin hoorde, hij een potentieel zag om de kostbare last van het overboeken van geld naar het buitenland te verlichten.

“Op de eerste dag dat ik Bitcoin leerde kennen, dacht ik: ‘Wow, dit gaat internationaal heel goed zijn’, omdat ik zelf veel moeite heb gehad om geld over te zetten van het ene land naar het andere. Als ik bijvoorbeeld naar Hong Kong zou verhuizen, zou ik geld van Canada naar Hong Kong willen overmaken – dat is lastig. Ik begreep de impact daarvan. China, Canada, de VS, Hong Kong, Japan – ik heb in al die landen gewoond en die ervaring helpt veel.”

Zhao heeft in juli 2017 een ICO voor Binance gelanceerd.

Het platform nadert nu zijn 1-jarig jubileum en is de onbetwiste trendsetter op de markt en heeft momenteel meer dan $1 miljard aan handelsvolume.

Bron: Dailyhodl