Veel crypto-traders en enthousiastelingen werden wakker met nieuws over een hack van de populaire Zuid-Koreaanse beurs, Bithumb. De financiële schade van de hack is geschat op $30 miljoen aan crypto die buit zijn gemaakt door de hackers. De beurs maakte de aankondiging via twitter en zei het volgende:

”[Kennisgeving voor de tijdelijke schorsing van deposito’s]

Vanwege de toenemende veiligheidsproblemen, veranderen we ons wallet-systeem.

Gelieve niet te storten totdat we meer informatie hebben.

* Alle betalingen worden niet in uw wallet gestort totdat alle wijzigingen zijn voltooid.”

Normale verwerkingen van betalingen moeten nog worden aangekondigd door de beurs, omdat deze gebruikers vraagt geen geld te storten op de Bithumb-wallet-adressen.

“Bithumb vraagt onze waardevolle klanten dringend om voorlopig geen betalingen naar de Bithumb-wallet-adressen te verzenden.”

Wanneer we naar de Bitcoin-prijs kijken op het moment van de hack, zien we dat de King of Crypto een waarde had van $6, 700. BTC zou vervolgens dalen tot het niveau van $6,612 als gevolg van de hack. Dit is een daling van slechts 1,3%. The King of Crypto handelt momenteel op $6,671 op het moment van schrijven.

Dit geeft aan dat de hack op Bithumb geen negatieve gevolgen heeft gehad voor Bitcoin. Dit vertaalt zich dan in het feit dat de gehele cryptomarkt stabiel is gebleven te midden van het nieuws van deze hack. Als we de totale marktkapitalisatie controleren, zien we dat de waarde momenteel $285,5 miljard bedraagt.

De hack leed tot een daling van ongeveer $5 miljard aan totale marktkapitalisatie, wat tien keer minder is dan wat verloren ging tijdens de Coinrail-hack op 10 juni. Op die dag werden echter 4 prominente beurzen gedagvaard door Amerikaanse autoriteiten die hun handelsgegeven wilden om hun onderzoek naar Bitcoin-manipulatie voort te zetten. Deze twee gebeurtenissen resulteerden in het verlies van ongeveer $50 miljard in de totale crypto-marktkapitalisatie gedurende een periode van twee dagen.

Crypto-traders hebben bewezen dat ze in staat zijn om nog een hack kunnen weerstaan door niet in paniek te verkopen, zoals werd gezien tijdens de bovengenoemde data van 10 juni en 11 juni. Ook belangrijk om te vermelden is dat vóór de Bithumb-hack, de cryptocurrency-markten enige tekenen van herstel vertoonden met Tron (TRX) en Ontologie (ONT) die het pact dubbelcijferige winsten leidde. De huidige stabiliteit geeft aan dat het opwaartse trend van de markt een paar uur vertraagd is.

Bron: Ethereumworldnews