De centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), heeft er bij het Hooggerechtshof van het land op aangedrongen om cryptocurrencies te reguleren, meldt het lokale nieuwsplatform de Financial Express op 21 juli.

In april van dit jaar heeft de RBI aangekondigd geen diensten meer te zullen verlenen aan bedrijven of personen die te maken hebben met cryptocurrencies, vanwege de hoge risico’s.

De senior advocaat van de RBI, Shyam Divan, vertelde het hof onder leiding van opperrechter Dipak Misra dat het noodzakelijk is Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te reguleren, aangezien deze “bijzondere middelen” illegale transacties zullen aanmoedigen.

Divan wees er ook op dat de kwestie “immense beleidsdimensies” heeft, benadrukkend dat crypto de potentie heeft om de mondiale geldstromen te beïnvloeden.

De senior advocaat legde uit dat een interdisciplinair comité onder leiding van secretaris voor economische zaken, Subhash Garg, in 2017 is opgericht om het regelgevingskader voor cryptocurrencies te ontwikkelen, het probleem al een langere tijd onderzoekt. De RBI heeft drie weken nodig om te reageren op meerdere petities over de regelgeving.

Op 19 juli stelde het Hooggerechtshof de laatste hoorzitting over het verbod van de RBI op cryptografische transacties – oorspronkelijk gepland op 20 juli – tot 11 september uit.

Het crypto-dealing-verbod in april kreeg veel tegenslag van de Indiase crypto-gemeenschap, onder andere in de vorm van een online petitie met als doel het verbod ongedaan te maken. De petitie kreeg meer dan 44.000 handtekeningen. In mei besloot het Hooggerechtshof van India geen tussentijds bevel af te geven tegen het RBI-verbod.

Ook in mei heeft het Indiase Hooggerechtshof bevolen dat er geen petities meer mogen worden ingediend bij een Indiase High Court tegen het RBI-besluit om crypto-transacties te verbieden. Op 5 juli kwam er een einde aan de drie maanden durende deadline van de RBI voor bedrijven om zich terug te trekken uit crypto, wat betekent dat het verbod volledig in werking is getreden.

Op 12 juli meldde een anonieme bron in de Indiase regering dat autoriteiten van plan zijn om cryptocurrencies als commodities te classificeren, in plaats van een algemeen crypto-verbod uit te voeren.

Bron: Cointelegraph

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.