Ripple

Ripple is niet alleen maar een cryptocurrency maar ook een betaalprotocol, hier kun je mee betalen. Dit Ripple Transaction Protocol is als het ware een betaalnetwerk, deze zit verbonden aan de munt. Van oorsprong uit is dit een open source en open distributie systeem. Waarschijnlijk ken je de munt waar we het over hebben ook wel, dit is XRP. Dit is de munt die bekend staat als Ripple. Je kunt zo gewoon aanschaffen via een exchange. De missie die Ripple gesteld heeft is om een bijna geheel gratis systeem te ontwikkelen, waarmee je gratis, veilig en snel een transactie kunt verzenden. Terugboekingen zijn niet mogelijk in dit systeem.

Wie is de bedenker van Ripple?

Het systeem en de munt zijn bedacht door een bedrijf wat dezelfde naam heeft als de munt, dit is namelijk Ripple. Dit bedrijf komt uit San Francisco en is opgericht in 2012. Eerst begon het bedrijf als Opencoin, dit is echter later veranderd naar Ripple labs. Deze verandering vond plaats in 2015. Het bedrijf wordt beheerd door een groep specialisten en managers. Door hun jarenlange ervaring in de financiele wereld hebben ze genoeg kennis over de diensten, samenwerkingen en over de technologie. Zo streven ze naar een optimale Ripple koers.

Het team bestaat uit bijna 200 werknemers. Zij zitten allemaal in het ontwikkelingseam. Het team heeft een groot escala aan vaardigheden van zowel de technische als de financiele kant. Zo wordt er dus hard gewerkt aan de naamsbekendheid en hierdoor kan de Ripple prijs alsmaar stijgen waardoor Ripple verkopen en kopen alleen nog maar toe zullen nemen. In totaal zijn er al 80 banken die samenwerken met deze munt, zij zien echt iets in de Ripple waarde.

Wat is nu het verschil tussen Bitcoin en Ripple?

Bitcoin was de eerste echte munt die ontstaan is. Sindsdien zijn er veel meer munten bijgekomen die de strijd aangaan met Butcoin. Echter weten veel munten niet wat ze nu willen en hierdoor loopt het vaak niet goed. Ripple richt zich op het bankleven en op de kapitaalverstrekkers. Zo kunnen zij namelijk veel sneller en makkelijker geld versturen. Ook zijn de kosten voor een transactie bijna nul, Bitcoin vraagt hier veel meer voor. Ripple heeft dus als missie om te functioneren als een soort groot betaalplatform wat transacties makkelijker maakt.

De voordelen van Ripple

Als je de krant open slaat dan zie je altijd wel een bericht dat de dollar vervangen wordt door de crypto valuta. De kans dat dit gebeurdt is niet zo hoog, echter zal er wel aardig wat gaan veranderen in de wereld van de banken. Ripple wilt hier op inspelen, zij willen een groot betaalplatform opstarten waar de banken gebruik van kunnen maken. Dit willen ze sneller bereiken door gebruik te maken van de speciale Ripple wallets. Hierdoor worden de transacties nog sneller en kunnen de verschillende munten verbonden worden met elkaar. Zo krijg je geheel veilige, snelle en goedkope transacties.

Ripple heeft als voordeel dat je heel snel een transactie kunt versturen. Zo ben je dus niet veel tijd kwijt om een geldbedrag te verzenden, ook niet als het internationaal moet gebeuren. Nu duurt dit toch wel snel een dag of 4, met Ripple is dit hetzelfde moment nog. Ook vragen banken vaak erg veel commisie voor het omzetten van het geldbedrag. Ripple is dus veel goedkoper en hierdoor kunnen banken tijd en kosten besparen. De bank heeft beter overzicht en kan op deze manier sneller zorgen voor een goede ervaring bij de klant.

Ripple richt zich dus voornamelijk op de echt grote bedrijven. Je moet dan denken aan banken en andere kredietverstrekkers. Het doel is om Visa te behalen, om zo hetzelfde aantal transacties te behandelen als deze creditcard verstrekker. Om het in getallen uit te drukken, het zijn er wel 2000 per seconde. Bitcoin kan dit met maximaal 7 per seconden nooit behalen. Ook moet je bij Bitcoin veel langer wachten voor het lukt. Vandaar dat Ripple voor de grote kredietverstrekkers dus het ideale
middel is.

De nadelen van Ripple?

Aardig wat crypto munten kiezen ervoor om gemined te worden. Dit gebeurd door grote computers in loodsen, door het oplossen van wiskundige formules kan er een bitcoin gemined worden. Bij Ripple is dit toch wel even anders, zij hebben namelijk alles al gemaakt. Echter is het grote deel in handen van het bedrijf, dit is 55 miljard munten. Wat veel mensen slecht vinden aan Ripple is dat er nog steeds centralisatie plaats vindt. Zij hebben dus een centrale instantie die het geld beheert. Dit is anders bij munten als Bitcoin, zij staan geheel los van zo’n instantie. Het voordeel van Ripple is wel dat er minder computerkracht nodig is, dit is beter voor het milieu en het kost minder energie.

Ripple is dus een stuk losser, je kunt ze niet bijmaken. Er is ongeveer zestig procent op de markt van alle munten, de rest ligt nog in een soort kluis. De Ripple prijs is de afgelopen jaren ontzettend veel gestegen, mensen beginnen het voordeel er van in te zien. De munt wordt wel gecontroleerd en beheert door een instantie, sommige mensen zien het niet als een ‘echte’ crypto munt. Ripple heeft dus momenteel vrij grote samenwerkingen met banken en dienstverleners. Ripple richt zich dus meer op de overheid, terwijl Bitcoin en andere munten hier juist vanaf willen. Zij streven meer naar een transparant geheel.

De Ripple koers

Ripple kopen of verkopen?

Bitned.nl is een onderdeel van SATOS, een van Nederlands grootste in- en verkoop platformen voor o.a. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. Via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina kun je snel en eenvoudig Ripple kopen of verkopen bij SATOS. Natuurlijk zijn er ook andere aanbieders in Nederland! Deze kun je terugvinden in onze prijsvergelijker.