De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een beslissing over een voorgestelde bitcoin ETF uitgesteld. De definitieve beslissing wordt met meer dan een maand uitgesteld.

Op 7 augustus bracht de commissie naar buiten dat het zichzelf meer tijd wil geven voor een definitieve beslissing. Dit is niet voor het eerst dat dit gebeurt. De commissie heeft zijn wettelijke bevoegdheden namelijk al eens eerder gebruikt om bitcoin-ETF-beslissingen uit te stellen.

De commissie schreef:

“Dienovereenkomstig wijst de Commissie […] op 30 september 2018, als de datum aan waarop de Commissie de ETF goedkeurt of afkeurt, of een procedure inleidt om te bepalen of de voorgestelde wijziging van de regel moet worden afgewezen.”

De voorgestelde regelwijziging van CBOE zou een belangrijke stap zijn in de richting van de beursnotering van de bitcoin ETF. De ETF is een samenwerking met geldbeheerbedrijf VanEck en crypto-startup SolidX. De bedrijven dienden hun voorstel in juni in en kreeg sindsdien veel steun uit de crypto-gemeenschap.

In totaal zijn er medio juli meer dan 100 reacties ingediend tijdens de periode waarin commentaar ingeleverd mocht worden bij de SEC.

Een slechte zaak voor investeerders en innovatie

De keuze om een ​​definitieve beslissing uit te stellen komt kort nadat SEC-commissarissen een besluit namen over de voorgestelde bitcoin ETF van investeerders Cameron en Tyler Winklevoss. Hun meerjarige inspanning was uiteindelijk voor niets. Een meerderheid van de SEC-commissarissen bleef achter de in maart 2017 gegeven afwijzing staan.

Eén commissaris, Hester Peirce, was het daar echter niet mee eens. Zij vertelde in een interview aan CoinDesk dat de beslissing om de ​​bitcoin-ETF af te wijzen een slechte zaak is voor zowel investeerders als de innovatie.

De bitcoin-koers heeft nog niet gereageerd op het nieuws, waar de prijs nu rond de $7,060 ligt. Bekijk hier de actuele bitcoin-koers op Bitned.nl.

Lees het volledige document hier:

Bron: Coindesk

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.