De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over het goedkeuren van vijf bitcoin-gerelateerde exchange-traded funds (ETF’s) uitgesteld tot september, aldus openbare documenten gepubliceerd op dinsdag.

In de laatste editie van het Federal Register legt de SEC uit dat het elke beslissing over de mogelijke goedkeuring van ETF-voorstellen die in januari door Direxion Investments zijn ingediend, uitstelt – waarvan er een direct gerelateerd is aan de prijs van bitcoin en waarvan er vier zijn gebaseerd op de prijsbewegingen van de cryptocurrency.

De SEC verklaart:

“De Commissie acht het gepast om een ​​langere termijn aan te wijzen waarbinnen een bevel moet worden gegeven tot goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging zodat er voldoende tijd is om deze voorgestelde regelwijziging te overwegen. Daarom zal de Commissie 21 september, 2018 aanwijzen als de datum waarop de Commissie de voorgestelde regelwijziging goedkeurt of afkeurt.”

De SEC voegde toe dat het slechts twee commentaren over de voorgestelde ETF’s heeft ontvangen.

Hoewel de crypto-community grotendeels blij lijkt te zijn met het vooruitzicht van een bitcoin-ETF, zei investeringscoördinator Atlantis Asset Management, Michael Cohn, dat goedkeuring “krankzinnig” zou zijn, meldt CNBC vandaag.

“Dan zetten ze er een stempel op dat het een activa is, en ik denk niet dat overheden dat willen. Ik zou mijn klanten nooit adviseren eraan te beginnen. Je kunt je alleen maar schamen,” voegde hij eraan toe.

Opmerkelijk is dat geen van de ETF-voorstellen van VanEck en SolidX worden uitgesteld, die momenteel breed worden besproken door de crypto-community. Meer dan 100 commentaren zijn ingediend voor dat voorstel en volgende maand al kan er een beslissing volgen.

Bron: Coindesk

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!