Singapore Airlines (SIA) heeft haar eigen digitale wallet welke gebruikmaakt van blockchain-technologie voor klantenloyaliteit gelanceerd. Dat kondigde het bedrijf op 24 juli aan. De software is volgens het persbericht mede ontwikkeld door Microsoft en KPMG Digital Village.

De nieuwe wallet – “KrisPay” genaamd, naar SIA’s “KrisFlyer”, het loyaliteitsprogramma van de maatschappij – converteert frequent flyer-miles naar gedigitaliseerde “KrisPay-miles” die kunnen worden gebruikt om retailaankopen te doen via een mobiele app.

De minimumuitgaven voor gebruikers van de wallet zijn 15 KrisPay-miles (equivalent aan ongeveer S$0,10 of US$0,73) waarmee aankopen kunnen worden gedaan bij een verkooppunt voor eten en drinken, benzine, schoonheidsbehandelingen en andere producten van geselecteerde retailers.

Volgens SIA worden de KrisPay-miles momenteel bij 18 winkels over het hele eiland geaccepteerd, en meer verkopers zullen in de toekomst aan die lijst worden toegevoegd.

Zoals Cointelegraph meldde, heeft SIA al in februari met succes het proof-of-concept getest voor haar op blockchain-gebaseerde loyaliteits-wallet.

De Amerikaanse technologie gigant Microsoft blijft ondertussen gestaag investeren in blockchain-technologie. Zo heeft het bedrijf al in de zomer van vorig jaar stappen gezet zoals het implementeren van een ​​off-chain, op Ethereum gebaseerd protocol door zijn cloud computing-afdeling, Microsoft Azure.

In februari heeft het bedrijf plannen aangekondigd om op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde ID’s te integreren in zijn Microsoft Authenticator-app, en Azure heeft in mei formeel aangekondigd dat er een app-creatieservice, Azure Blockchain Workbench, wordt uitgebracht.

Microsoft werkt hard aan de integratie van blockchain en artificial intelligence (AI) voor supply chain management-oplossingen. Ook werkt het nu samen met twee grote Aziatische technologiebedrijven aan een blockchain-platform voor bedrijven.

Bron: Cointelegraph

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.