Sirin Labs, een in Zwitserland gevestigde smartphone-ontwikkelaar, zal in november dit jaar een op een blockchain gebaseerde telefoon uitbrengen, vertelde het bedrijf op 11 juli aan Cointelegraph.

In december 2017 haalde Sirin Labs $157,8 miljoen op voor het project tijdens hun Initial Coin Offering (ICO), waarvan $110 miljoen in de eerste 24 uur verzameld werd.

Sirin Labs had eerder al in 2016 een op privacy gerichte smartphone uitgebracht, met een marktprijs van $16.000. De nieuwe blockchain-gebaseerde telefoon, Finney, zal naar verwachting op de markt komen met een verwachte prijs van $1.000, vertelde Sirin Labs aan Cointelegraph.

Gebaseerd op het Android-systeem, zal Finney op SIRIN OS draaien en met daarop een cold storage crypto wallet, een Token Conversion Service (TCS) en een multi-blockchain decentralized applications (DApp) store. De telefoon zal worden vervaardigd en ontwikkeld door de Taiwanese Foxconn Technology Group, een belangrijke fabrikant van producten van Apple, Google, Cisco, Huawei en Amazon.

Volgens Nimrod May, de Chief Marketing Officer van Sirin Labs, zal Finney werken op een meerlaagse cyberbeveiligingssuite die zal voorkomen dat gebruikers “bijvoorbeeld verbinding maken met een frauduleus netwerk.”

May vertelde Cointelegraph dat het bedrijf van plan is om wereldwijd eigen winkels te openen, met locaties in Japan, de VS en het VK. Hij merkte ook op dat Sirin Labs plannen heeft om ook zijn eigen personal computer op basis van blockchain-technologie te lanceren, die “nog goedkoper zal zijn dan de telefoon”.

Cointelegraph meldde in april dat Sirin Labs hoopt zijn technologie in licentie te geven aan andere telefoonfabrikanten. Volgens een onbevestigde bron is China’s Huawei op zoek naar een licentie voor het opensource besturingssysteem SIRIN OS om hun eigen blockchain-smartphone te ontwikkelen die DApps ondersteunt.

De Opera-webbrowser kondigde deze week ook aan dat ze een betaversie van hun dienst voor Android vrijgeven die een native crypto-wallet zou bevatten.

Bron: Cointelegraph