De Japanse technologie-gigant Sony wil patenten op twee methoden voor het hosten en onderhouden van blockchains, zo blijkt uit nieuw gepubliceerde documenten.

De twee documenten van Sony hebben als titel “Electronic Node and Method for Maintaining a Distributed Ledger” en “Device and System”, waarmee voor het eerst wordt onthuld dat het bedrijf werkt aan blockchain-gerelateerde hardwareconcepten. Dit betekent dat deze concepten in de toekomst mogelijk ook daadwerkelijk in producten gebruikt zullen gaan worden.

In het verleden heeft het technologiebedrijf, zoals eerder gemeld door CoinDesk, patentaanvragen ingediend die zeer relevant aan de use cases van de technologie waren, bijvoorbeeld datamanagement voor onderwijs en beveiliging.

De eerste aanvraag bevat twee elementen: een hardware-node en een methode voor het onderhouden van de blockchain, wat herhaaldelijk als een “mining-proces” wordt beschreven. In een versie van de voorgestelde uitvinding zouden de nodes een netwerk bedienen dat lijkt op dat van bitcoin, een open-access-netwerk met een token.

Zoals de aanvraag uitlegt:

“De gedistribueerde ledger kan een blockchain zijn, die gebaseerd kan zijn op bijvoorbeeld de principes die worden gebruikt voor de bitcoin-blockchain en dergelijke. De gedistribueerde ledger gebruikt mining- en proof-of-work-mechanismen en kan een soort beloning gebruiken (valuta), zoals bitcoin als valuta en/of als beloning voor het uitvoeren van mining dient. ​​Bovendien kan de gedistribueerde ledger consensusmechanismen gebruiken om ervoor te zorgen dat alle elektronische nodes consensus hebben over de gedistribueerde ledger. “

Dit wil niet zeggen dat Sony zijn eigen cryptocurrency lanceert. Maar hier lijkt het erop dat Sony de deur openzet voor de mogelijkheid, door te stellen dat de voorgestelde uitvinding voor dat doel zou kunnen dienen.

In de tweede aanvraag, “Device and System”, speelt Sony in op de beveiligingsrisico’s in een netwerk dat slechts een klein aantal nodes heeft.

Omdat “het aantal apparaten dat toegang heeft tot en bijdraagt ​​aan de gedistribueerde ledger mogelijk klein is, waardoor beveiligingsproblemen kunnen optreden”, stelt Sony voor dat aantal te verhogen door het gebruik van virtuele nodes. Het apparaat dat in het document wordt voorgesteld zou “een aantal van bijvoorbeeld 10, 100 of zelfs duizenden virtuele nodes [hosten], zodat het aantal virtuele nodes mogelijk veel groter wordt, bijvoorbeeld tien keer groter, dan het [totale] aantal apparaten.”

Uiteindelijk lijken de aanvragen minder gericht op het type gedistribueerde ledger en meer op de hardware en operationele methoden zelf. Sony geeft aan dat de netwerken openbaar of privé kunnen zijn en kunnen vertrouwen op Sony’s eigen software of “gedistribueerde databasetechnologieën zoals Hadoop”, als een van de aanvragen stelt.

Bron: Coindesk

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.