Cryptocurrency startup Tether Limited heeft een voormalige AML Quality Control Manager bij de Bank of Montreal (BMO) aangesteld om de regelgevende compliance-inspanningen van het bedrijf te leiden, volgens de bekendmaking die op 12 juli is gepubliceerd.

Het bedrijf achter de cryptocurrency Tether (USDT) heeft Leonardo Real aangesteld als Chief Compliance Officer. Real was eerder verantwoordelijk voor het opstellen van praktijken, beleid en procedures in overeenstemming met wettelijke vereisten om de kwaliteit van de onderzoeken van het Canadese BMO naar anti-witwaspraktijken (AML) te verbeteren. Daarnaast heeft Real ervaring in handelen in aandelen en futures. Real heeft gereageerd op zijn nieuwe aanstelling:

“Ik kijk er naar uit om Tether’s inzet voor transparantie en naleving van wet- en regelgeving binnen de blockchain- en cryptocurrency-industrie te ondersteunen. Ik ben al lange tijd voorstander van blockchain-technologie en de integratie van cryptocurrencies in de mainstream, en kijk ernaar uit om mijn ervaring in AML en naleving van regelgeving in traditionele financiële instellingen te gebruiken, om ervoor te zorgen dat het Tether-project zijn werk kan voortzetten en de traditionele industrieën kan verstoren.”

Tether werd in 2014 opgericht als “het eerste” blockchain-aangedreven platform dat de tokenisatie van door fiat-backed digitale valuta’s mogelijk maakt. Vorige maand voerde advocatenkantoor Freeh Sporkin & Sullivan LLP een niet-officiële controle uit van de accounts van Tether, waarbij werd ontdekt dat USDT inderdaad voldoende geld had om elk token 1:1 te ondersteunen met de Amerikaanse dollar. De vraag of Tether al zijn crypto kon financieren met dollars was eerder het onderwerp van enige kritiek en controverse.

Na de publicatie van een studie uitgevoerd door analisten van de Universiteit van Texas, kreeg Tether meer verdenkingen aan zijn broek, bijvoorbeeld voor Bitcoin (BTC) prijsmanipulatie in 2017, toen de BTC-prijs steeg naar all-time highs rond de $20.000. Het document beweert dat “aankopen met Tether worden getimed na marktdalingen en resulteren in aanzienlijke stijgingen van de Bitcoin-prijzen.”

Vandaag stelde de Australische cryptocurrency-beurs, bitcoin.com.au, voormalig executive van consulting gigant PricewaterhouseCoopers (PwC) Ben Ingram aan als zijn nieuwe CEO. Voordat hij bij de beurs kwam, bekleedde Ingram de functie van directeur waar hij verantwoordelijk was voor de digitale strategie bij PwC, auditeur van de ‘Big Four’. Het werk van Ingram op bitcoin.com.au omvat zowel het verbeteren van de handelsfunctionaliteit van de beurs, als de focus op het uitbreiden van op crypto gebaseerde financiële producten naar de traditionele marktruimte.

Bron: Cointelegraph

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.