Fundstrat Global Advisors, marktstrategie- en onderzoeksbureau, heeft aangekondigd aan dat het bedrijf Bitcoin (BTC) gaat accepteren via Bitpay, aldus een persbericht dat op 31 juli werd gedeeld met Cointelegraph.

In wat volgens het bedrijf een primeur is voor onderzoeksbureaus, heeft Fundstrat Bitcoin-betalingen aan haar platform toegevoegd via betalingsprovider BitPay, dat in 2017 meer dan $1 miljard in Bitcoin-betalingen verwerkte.

Volgens het persbericht zal de nieuwe functie institutionele beleggers, evenals financiële adviseurs, vermogende particulieren en andere entiteiten toestaan ​​om Bitcoin te gebruiken om toegang te verkrijgen tot de rapporten van Fundstrat over verschillende financiële sectoren.

Volgens BitPay’s Chief Commercial Officer Sonny Singh zal de toevoeging van Bitcoin als betaalmethode bij Fundstrat een wereldwijd klantenbestand uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika mogelijk maken, voor wie het “bijna onmogelijk was” om toegang te krijgen tot de inhoud van het bedrijf.

In juli kreeg BitPay een BitLicense van de financiële toezichthouder in New York State, waarmee de wereldwijde crypto-betalingsverwerker het voor klanten in de staat mogelijk maakt om Bitcoin en Bitcoin Cash (BCH) voor aankopen over de hele wereld te gebruiken.

Mede-oprichter van Fundstrat en hoofd van onderzoek Tom Lee merkte op dat het accepteren van betalingen in BTC via BitPay het proces “aanzienlijk eenvoudiger, sneller en goedkoper” zou maken.

Begin juli herhaalde Lee zijn voorspelling dat Bitcoin tegen het einde van 2018 een prijs tussen $22.000 en $25.000 zou kunnen bereiken, en verduidelijkte nog eens dat zijn recente bearish voorspelling niets afdoet aan zijn vorige voorspelling van $25.000. Eerder deze zomer, 27 juni, voorspelde het hoofd technisch onderzoek van de Fundstrat dat de BTC-downtrend die in juni plaatsvond zou kunnen worden teruggedraaid als Bitcoin het resistance-niveau van $6.300-6400 kan doorbreken.

Bitcoin-koers
Bitcoin 3 maanden prijsgrafiek. Bron: Cointelegraph Bitcoin prijsindex

Bitcoin, dat vorige week de $8.000 doorbrak en op 25 juli $8.483 bereikte, wordt op het moment van schrijven voor $7.555 verhandeld, en verloor ongeveer 7,5 procent in de loop van de week, volgens de Bitindex prijsindex van Cointelegraph.

Blijf op de hoogte van de actuele Bitcoin-koers op Bitned.nl!

Bron: Cointelegraph

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.