De Zuid-Koreaanse wetgevers hebben wetsontwerpen bekendgemaakt die bedoeld zijn om regels te ontwikkelen voor cryptocurrencies, initial coin offerings (ICO’s) en blockchain-technologie, meldde The Korea Times op 11 juli.

Wetgevers zullen naar verluidt de concepten introduceren tijdens een buitengewone zitting van het National Assembly, die plaatsvindt van 13 tot 26 juli. Volgens de Korea Times heeft vertegenwoordiger Song Hee-kyung van de leidende oppositie Liberty Party Korea (LPK) om regelgeving voor handelplatforms gevraagd om witwassen van geld, cybercriminaliteit en lekken van persoonsgegevens te voorkomen.

Vertegenwoordiger Park Yong-jin van de regerende Democratische Partij van Korea, Chung Tae-ok van de LPK en Choung Byoung-gug van de kleine oppositiepartij Bareun Mirae zijn van plan om wetsvoorstellen te presenteren over de wettelijke status van digitale valuta en vereisten voor crypto-beurzen.

Oh Se-jung, de leider van de werkgroep over cryptocurrency-kwesties van de Bareun Mirae-partij, heeft benadrukt dat de veiligheidsmaatregelen van crypto-beurzen moeten worden aangescherpt.

De Zuid-Koreaanse toezichthouders zijn geleidelijk hun houding ten opzichte van digitale valuta’s aan het veranderen. Vorige maand kondigde de regering van het land plannen aan om het ICO-verbod, dat de regering aanvankelijk in september 2017 invoerde, ongedaan te maken, en het ministerie van Wetenschap en Technologie besloot de samenwerking met de VS te versterken om de ‘Vierde Industriële Revolutie’ aangedreven door blockchain initiatieven te bevorderen.

Eerder deze maand kondigde Zuid-Korea aan dat het bezig was met het opstellen van belangrijke nieuwe indelingsnormen voor de blockchain-industrie in het land. Het nieuwe classificatieschema, dat naar verluidt eind juli zou moeten worden ontwikkeld, zal als basis dienen voor beleidsvorming gericht op ‘blockchain-promotie en regelgevingskaders’.

Bron: Cointelegraph

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.