Volkswagen heeft aangekondigd dat het aan echte use cases werkt waarvoor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en IOTA (MIOTA) nodig zijn. Het bedrijf en zijn dochterondernemingen werken aan crypto- en blockchain-oplossingen, met als gevolg dat de technologieën mainstream zullen worden.

Volgens de aankondiging van Volkswagen is de Duitse autofabrikant begonnen met het ontwikkelen van blockchain- en cryptosystemen. Volkswagen Group zal Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en IOTA (MIOTA) gebruiken. Daarnaast zal het nog veel meer gaan doen, zoals Nicolai Bartkowiak van Volkswagen zei:

“We bouwen onze eigen blockchain-oplossing, ongeacht of deze worden gebaseerd op IOTA, Ethereum of andere crypto-technologieën … We willen toegevoegde waarde creëren voor onze klanten. Meer veiligheid, meer transparantie en partnerschapsbenadering van projecten.”

Over blockchain gesproken, de officiële aankondiging op zijn website meldt: “Volkswagen AG test blockchain-systemen. Deze crypto-technologie biedt een enorm potentieel voor onderhoud, logistiek, zelfrijdende voertuigen en gespecialiseerde oplossingen, zoals fraudebestendige kilometertellers.”

De grootste crypto, Bitcoin, lijkt specifieke aandacht te krijgen. Het bedrijf zegt erover dat:

“(Bitcoin) is het meest populaire toepassingsgebied voor blockchain-technologie. Blockchain-modellen bestrijken een aantal verschillende benaderingen, die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn erg veilig. De meesten van hen zijn tot nu toe gebruikt voor digitale valuta, zoals Bitcoin, IOTA en Ethereum. Maar deze nieuwe technologie krijgt steeds meer toepassingen.”

De IT-afdeling van Volkswagen, met Benjamin Sinram en Nicolai Bartkowiak, werkt aan de integratie van blockchain. Het doel is volgens Sinram simpel: “We willen dat onze klanten bekend raken met blockchain-systemen.”

Blockchain-toepassingen hebben veel potentieel in Volkswagen Group, van logistiek, digitale toepassingen tot onderhoud en gespecialiseerde oplossingen. Wat de praktijkgevallen betreft, legt Bartkowiak uit:

“Blockchain-technologie biedt ook veel mogelijkheden als het gaat om zelfrijdende voertuigen. Het kan auto’s beter beschermen tegen hackers dan andere technologieën dat kunnen. Ook helpt het bij automatische betalingen bij tankstations of de wasstraat.”

Crypto wordt mainstream

Volkswagen is niet nieuw in de cryptocurrencies-wereld. Het werkte eerder dit jaar samen met ‘s werelds 10e grootste cryptocurrency IOTA (MIOTA). Bovendien trad de CDO van de autofabrikant toe tot de raad van toezicht van de IOTA Foundation.

Het bedrijf werkt momenteel aan drie mogelijke toepassingen voor distributed ledger technology (DLT). De eerste is een kilometertellersysteem dat de manipulatie van kilometertellers zou beperken. Dit maakt de markt voor gebruikte auto’s veiliger en transparanter, terwijl er geen consumentengegevens worden opgeslagen op het blockchain-netwerk zoals uitgelegd door Sinram:

“Klanten kunnen hun kilometertellerwaarden regelmatig opslaan in een gedistribueerd ledger systeem. De gegevens kunnen niet met terugwerkende kracht worden gewijzigd zonder dat iemand merkt dat ze zijn gemanipuleerd.”

Porsche, een van de dochterondernemingen van Volkswagen, is ook bezig met de ontwikkeling van een blockchain-model dat auto’s beschermt tegen hackers. Oliver Doring, financieel strateeg bij Porsche, zegt: “We doen hier pionierswerk. We testen ook hoe geschikt een niet-openbaar gedistribueerd ledger systeem hiervoor is.”

Bovendien heeft Volkswagen Financial Services in Groot-Brittannië een pilotstudie uitgevoerd om de verbinding tussen aanbieders en klanten van elektrische laadstations te stroomlijnen, zoals uiteengezet door Tobias Lipfert van Volkswagen Financial Services AG:

“Verschillende providers hebben verschillende betalingsvoorwaarden en -methoden, waardoor het voor klanten vaak ingewikkeld kan zijn om hun elektrische voertuigen op te laden. We willen dit gemakkelijker maken en de klantervaring verbeteren met een nieuwe technologie.”

Volkswagen is een grote naam met dochterondernemingen als Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda en Ducati, die cryptocurrencies verder mainstream zullen maken.

Bron: Coingape

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!