De Filippijnen zullen in de nabije toekomst nieuwe regels invoeren die bepalen hoe bedrijven legaal fondsen kunnen werven met initial coin offerings (ICO’s).

De Securities and Exchange Commission (SEC) van het land heeft op donderdag ontwerpregels voor ICO’s gepubliceerd, en is nu op zoek naar publieke feedback voordat de regels ingevoerd zullen worden.

De voorgestelde regulering stelt dat tokens die in ICO’s zijn uitgegeven hoe dan ook effecten zijn, tenzij de houder van de ICO het tegendeel kan bewijzen.

De financiële waakhond merkte in een persbericht op dat de meeste ICO’s die op de Filippijnen zijn gehouden hebben aangevoerd dat hun tokens geen effecten zijn, en dus niet onder het toezicht van de SEC zouden vallen.

De toezichthouder zegt echter dat het “gevaarlijk” zou zijn om beleggers zelf te laten oordelen over de kwestie, aangezien zij niet over voldoende middelen beschikken om vast te stellen welke ICO’s oplichting kunnen zijn, en voegde daaraan het volgende toe:

“Daarom zal de SEC de last dragen om te bewijzen dat de tokens uitgegeven door een ICO in handen van de voorstanders effecten zijn, tenzij het tegendeel wordt bewezen.”

Volgens de voorgestelde regels zullen bedrijven die in de Filippijnen zijn geregistreerd en een ICO willen uitvoeren, minstens 90 dagen vóór de start van de ICO een aanvraag voor een eerste beoordeling moeten indienen bij de SEC.

Afgezien van details van het projectteam – inclusief namen, leeftijden en cv’s – moet de aanvraag ook een beschrijving bevatten van het ICO-beloften en de geloofwaardigheid ervan, evenals een juridisch advies van een onafhankelijke derde partij om te rechtvaardigen waarom het token niet als effect gezien moet worden.

Daarna zal de SEC een schriftelijk rapport uitbrengen waarin staat of de voorgestelde ICO in feite een effectenemissie is of niet.

Het voorstel bepaalt verder dat ICO-houders hun project kunnen voortzetten zelfs als hun tokens door de SEC als effecten worden beschouwd, zolang ze een registratieproces voltooien en goedkeuring van de toezichthouder verkrijgen voordat een tokenverkoop begint.

Als een ICO slechts voor maximaal 20 personen wordt uitgegeven, of zal worden beperkt tot institutionele beleggers zoals banken, verzekerings- en beleggingsondernemingen, kan het worden vrijgesteld van de registratieverplichting.

Het voorstel komt nadat verschillende landen over de hele wereld wettelijke kaders beginnen te ontwikkelen om ICO’s te reguleren, om te voorkomen dat de regels omtrent effecten worden geschonden.

Meer weten over ICO’s? Lees onze ICO 101-pagina!

Bron: Coindesk

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!