Congreslid Bill Huizenga heeft in een interview met Bloomberg op 27 juli het Amerikaanse Congres erop aangedrongen zich te concentreren op crypto-regulering. Huizenga wil dat de overheid meer overzicht krijgt in wat hij beschouwt als de “vertroebelde en redelijk ondoorzichtige” initial coin offering (ICO’s)- en digitale activa-markten.

In zijn kantoor in Capitol Hill voerde Huizenga aan dat het Congres financiële toezichthouders zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zou moeten machtigen om de markt te reguleren in overeenstemming met dezelfde regels die gelden voor andere valuta’s en aandelen.

Huizenga zei dat de belangrijkste reden om zich te concentreren op crypto-regulering is dat beleggers die zich bezighouden met ICO’s en cryptocurrencies moeten worden beschermd, en een gepast niveau van transparantie moet worden geboden.

De republikein uit Michigan zei dat wetgevers van beide partijen, hoewel ze toegeven dat er actie nodig is, nog steeds geen overeenstemming hebben bereikt over hoe crypto-markten moeten worden gereguleerd.

De belangrijkste uitdaging van regulering is overeenstemming bereiken over hoe digitale valuta’s moeten worden geclassificeerd, concludeerde Huizenga, en beweerde dat: “Iedereen probeert te achterhalen of het om vis of gevogelte gaat. Het blijkt een vogelbekdier te zijn. Het is een soort van een onbekende, of iets er tussenin. Hoe pakken we dat aan?”

Het congreslid herhaalde de gevoelens van Coinbase’s Chief Legal en Risk Officer Mike Lempres, die erop wees dat financiële regelgevers digitale tokens classificeren binnen de verplichtingen van hun instelling. Hoewel de SEC cryptocurrencies als effecten beschouwt, betoogt de CFTC dat digitale tokens commodities zijn. Andere toezichthouders, zoals FinCEN en de Internal Revenue Service (IRS), zeggen dat cryptocurrencies respectievelijk als geld en eigendommen moeten worden beschouwd.

Huizenga is lid van het Financial Services Committee en is voorzitter van de subcommissie kapitaalmarkten, effecten en beleggingen. Volgens Bloomberg zou hij een kandidaat kunnen zijn om het Financial Services Committee te leiden, mits de Republikeinse partij het Huis van Afgevaardigden na de tussentijdse verkiezingen onder zijn controle houdt.

Afgelopen maand verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiger Warren Davidson (R-Ohio) dat de ICO-markt een “light touch”-regulering vereist om investeerders meer duidelijkheid te bieden, en om projecten niet te hinderen met onnodige regelgeving.

Eerder vandaag gaf SEC-commissaris Hester M. Peirce officieel aan dat zij het niet eens is met de recente afwijzing van de aanvraag van Bats BZX Exchange, Inc. om aandelen van het Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), de Winklevoss Bitcoin Trust, op te nemen en te verhandelen.

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!