De in San Francisco gevestigde bank Wells Fargo heeft een patent voor een tokenization-systeem ingediend ter bescherming van gegevens, aldus de aanvraag die op 17 juli werd gepubliceerd door het US Patent and Trademark Office (USPTO).

De gepubliceerde aanvraag geeft een systeem weer waarin elk type data element – of het nu een document, afbeelding of database-value is – kan worden gevonden, geopend en beveiligd met behulp van tokenisatie.

Tokenization, zoals de patentaanvraag schetst, gebruikt encryptiemethoden om een ​​oorspronkelijk onbeperkt gegevenselement te verwerken tot een overeenkomstig beperkt token dat vervolgens alleen door een opgegeven gebruiker kan worden teruggehaald – of ‘gedetokenized’. Het systeem maakt gebruik van cryptografie om specifieke waarden aan gegevens te binden met een geverifieerde digitale handtekening.

Het getokeniseerde systeem kan dus worden gebruikt om zowel de toegang als de vertrouwelijkheid te controleren, de oorsprong van de gegevens te verifiëren en de gegevensintegriteit te handhaven door eventuele onnodige wijzigingen aan een element te detecteren.

Wells Fargo legt uit dat tokenisatie kan worden gebruikt om gegevens te beschermen “zelfs als het wordt opgeslagen in een openbaar toegankelijke omgeving, zoals de cloud, binnen een blockchain … op een flexibele manier die bestand- en gegevenselementneutraal is”:

“In tegenstelling tot de beperkte, anonieme handtekeningen die door bestaande systemen worden ondersteund, ondersteunt dit tokenization-manifest enkele ondertekenaars, meerdere ondertekenaars of mede-ondertekenaars om informatie in het openbaar op te slaan zonder verlies van de vertrouwelijkheid van gevoelige inhoud.”

Het voorgestelde systeem zou bovendien contenteigenaars of -beheerders toestaan ​​om ​​zelf te bepalen hoe de tokenisatie eruit zal zien – het kan worden gebruikt voor alle bestandstypen, voor een deel van het bestand of het geheel – en ook te bepalen hoe het voor restricted gebruikers eruit zal zien, b.v. door blurring, gerandomiseerde tekst of verduistering.

Vorige maand sprak Jeremy Allaire, mede-oprichter en CEO van betalingsbedrijf Circle op MoneyConf Dublin van een ongekende “crypto-revolutie”, wat suggereert dat de wereldgemeenschap “aan het begin staat van de tokenisatie van alles” die zich uitstrekt tot “elke vorm van waardeopslag en openbare archivering.”

Hoewel Wells Fargo klaarblijkelijk de technologie voor zijn eigen doeleinden omarmt die ten grondslag ligt aan cryptocurrencies, heeft het onlangs besloten om zijn klanten te verbieden om crypto te kopen met behulp van creditcards die door de bank zijn uitgegeven, vanwege beleggingsrisico’s.

De bank was nochtans een vroege pionier van de internationale vrachtzending naar China in 2016, in wat ‘s werelds eerste gerapporteerde interbancaire handel was met behulp van een blockchain-systeem.

Bron: Cointelegraph

 

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!