KT Corporation, een van de twee grootste telecombedrijven in Zuid-Korea, heeft een eigen blockchain-netwerk gelanceerd waarvan de bedoeling is dat de technologie op verschillende gebieden kan worden toegepast, waaronder ID-verificatie, data-roaming en energiehandel.

Volgens een verslag van CoinDesk Korea heeft het bedrijf dinsdag zijn KT Network Blockchain onthuld, dat een verwerkingscapaciteit heeft van 2.500 transacties per seconde (TPS) dankzij de integratie met zijn bestaande high-speed commerciële netwerk.

Het bedrijf beweert verder dat het tegen het einde van het jaar tot 10.000 TPS kan opschalen en tegen 2019 zelfs tot 100.000 TPS.

KT zegt dat het de technologie wil gaan gebruiken om de identiteit van gebruikers te verifiëren om internationale roaming-diensten te stroomlijnen. Met deze functie kan de informatie van gebruikers veilig worden gedeeld met wereldwijde partners via een gedistribueerd netwerk.

Voor de eerste fase van het plan zei de provider dat het samen met China Mobile en de Japanse mobiele operator NTT DoCoMo zal werken om de technologie in internationale data-roaming binnen een jaar te verkennen.

KT Network Blockchain zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar ook een rol gaan spelen in de handel in energie, waarbij bedrijven deelnemen als nodes om ongebruikte energiequota over het gedistribueerde netwerk uit te wisselen.

De aankondiging van vandaag is het resultaat van een plan – in april aangekondigd door KT – om een ​​nieuw telecommunicatiesysteem te gebruiken dat is geïntegreerd met blockchain-beveiligingsoplossingen als onderdeel van een digitaal infrastructuurproject genaamd “Future Internet.”

Bron: Coindesk

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!